Κυριακή 2 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 6 Μάη αρχίζει το Συνέδριο του ΠΣΕ

Την Πέμπτη στις 9.30 π.μ. η τελετή έναρξης στο Πολεμικό Μουσείο

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων από δεκάδες χώρες και κινήματα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), που αρχίζει την Πέμπτη 6 Μάη, στις 9.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

Μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους 160 σύνεδροι από 62 κινήματα και 55 χώρες. Επίσης, θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο και 7 διεθνείς οργανώσεις: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (WFDY), η Διεθνής Ενωση Αντιστασιακών (FIR), η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νομικών (IADL), η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (WFTU), η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοκρατικών Γυναικών (WIDF), η Οργάνωση Αλληλεγγύης των λαών της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής (OPSAAAL), η Διεθνής Ενωση Φοιτητών (IUS).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Συνέδριο φιλοξενείται από την ΕΕΔΥΕ μέσα σε κρίσιμες εξελίξεις για την ανθρωπότητα και για το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα του κόσμου. Πρόκειται για το πρώτο συνέδριο από την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΣΕ από την ΕΕΔΥΕ το 2000.

Το Συνέδριο θα αποτελέσει βήμα ανταλλαγής πείρας και συντονισμού για παραπέρα κοινές πρωτοβουλίες, στη δράση ενάντια στα δόγματα του προληπτικού πολέμου, των πολιτικών της ΕΕ και των ΗΠΑ ενάντια στους λαούς του κόσμου. Θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι η γενικότερη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, ο πόλεμος και η κατοχή του Ιράκ, το Παλαιστινιακό, η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Κολομβία, η Κορέα, το ΝΑΤΟ και πολλά άλλα.

Το Συνέδριο θα ολοκληρώσει τις εργασίες του με την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και νέου Προεδρείου, την Κυριακή 9 Μάη, όπου θα γίνει και το πανηγυρικό κλείσιμο του Συνεδρίου του ΠΣΕ με τη μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ