Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Πρωτομαγιά με έμφαση στον αγώνα κατά του ΝΑΤΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Το ΚΚ Τουρκίας κάλεσε με ανακοινώσεις του τις τελευταίες μέρες τους εργαζόμενους και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, δίνοντας έμφαση στην αντίθεση στο ΝΑΤΟ, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιήσει τη Σύνοδο Κορυφής του στην Ισταμπούλ τον προσεχή Ιούνη.

Οπως αναφέρει το ΚΚΤ, «η θετική στάση πολλών εργατικών συνδικάτων και ενώσεων για μία πορεία στη διάρκεια των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς δείχνει ότι η στάση που ακολουθήθηκε ώστε να επιτευχθεί αυτό ήταν θετική», καθώς (και) εφέτος, το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, το ΚΚ Τουρκίας καταδίκασε την απόφαση δικαστή, ο οποίος άφησε ελεύθερο, λόγω της «αμνηστίας», το δολοφόνο Ιχσάν Μπαλ, μέλος του φασιστικής ιδεολογίας κόμματος ΜΗΡ, ο οποίος είχε εκτελέσει το 1999 τον Χουσεΐν Ντιμάν, μέλος του SIP - που μετονομάστηκε σε ΚΚ Τουρκίας. Οταν οι δικηγόροι της οικογένειας Ντιμάν και του ΚΚΤ χαρακτήρισαν δείγμα του ότι «δεν υπάρχει δικαιοσύνη εδώ, η απόφαση αυτή αποτελεί υποκρισία», αποφασίστηκε να διωχθούν. «Φασίστες δολοφόνοι απελευθερώνονται και δικηγόροι οδηγούνται σε δίκη», σχολίασε ανακοίνωση του ΚΚΤ, το οποίο δεσμεύτηκε «να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια σε αυτό το αίσχος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ