Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
ΚΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τους 200 εκτελεσμένους την 1η του Μάη 1944

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές από τους Γερμανούς κατακτητές την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, διοργανώνουν οι ΚΟ Καισαριανής του ΚΚΕ, την Κυριακή 2 του Μάη, στις 11 π.μ., στον τόπο της θυσίας τους, με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι 200 ήρωες του λαού μας πλήρωσαν με τη ζωή τους τον αγώνα τους για μια πατρίδα ελεύθερη, της λαϊκής ευημερίας, και εκτελέστηκαν μια μέρα-ορόσημο για την πάλη της εργατικής τάξης. «Η ζωή τους και η περήφανη στάση τους απέναντι στο εκτελεστικό απόσπασμα έχει σήμερα μεγάλη αξία για κάθε προοδευτικό άνθρωπο, για τη νέα γενιά», τονίζουν οι ΚΟ Καισαριανής στην ανακοίνωση-κάλεσμα.

«Σήμερα αυτή η στάση - συνεχίζει η ανακοίνωση - δείχνει ότι υπάρχει για τους λαούς ο δρόμος για την Ευρώπη της ειρήνης, των λαϊκών δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού. Αυτός ο δρόμος είναι ταυτισμένος με την ανυπακοή και την απειθαρχία στον ευρωμονόδρομο των μονοπωλίων. Αυτός ο δρόμος είναι ταυτισμένος με την ανυπακοή και απειθαρχία στην ΕΕ, που είναι συμμαχία καπιταλιστικών χωρών, συμμαχία που βαδίζει μαζί με τις ΗΠΑ ενάντια στους εργαζόμενους. Η περήφανη στάση των 200 της Καισαριανής υπογραμμίζει το νέο πατριωτικό-διεθνιστικό ΟΧΙ στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την Κύπρο. Η περήφανη στάση τους μας καλεί σε αλληλεγγύη στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών. Κύπρος, Ιράκ, Παλαιστίνη, Κούβα, Β. Κορέα. Το ΚΚΕ έγκαιρα πρόβλεψε αυτά που ζούμε σήμερα αλλά ταυτόχρονα ανέπτυξε πρωτοβουλίες και μέτωπα πάλης: 60 χρόνια πριν πάλη για λεύτερη πατρίδα. 60 χρόνια μετά πάλη για ανεξάρτητη πολιτική από τις δεσμεύσεις της ΕΕ και των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. Με το ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ