Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
ΒΟΛΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ
Αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης χτες

Φωνή αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό και αμέριστης συμπαράστασης στον αγώνα του για το δικαίωμά του να έχει κοινή πατρίδα χωρίς ξένους «προστάτες», ήχησε χτες στο Βόλο και στα Τρίκαλα, στις συγκεντρώσεις που έγιναν στις δύο πόλεις. Οι Βολιώτες και οι Τρικαλινοί, με τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις διεμήνυσαν την αποφασιστικότητά τους να βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό των Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων που οραματίζονται και παλεύουν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία τους και την ενότητά τους. Και διαδήλωσαν κατά του ιμπεριαλιστικού σχεδίου Ανάν, ξέροντας ότι η φωνή τους μπορεί να δώσει ελπίδα, δύναμη και κουράγιο στο λαό της Μεγαλονήσου για να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τη δικαίωση.

Στο Βόλο, η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Ειρήνης, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων φορέων του Νομού Μαγνησίας. Χαιρετισμό απηύθυναν οι Χ. Ρούσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Ρίτσα Κωτή, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών και ο πρόεδρος των Κυπρίων φοιτητών Γιώργος Γούμενος, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντ. Κακαράς, Αντιπλοίαρχος ε.α. και μέλος της «Κίνησης για την Εθνική Αμυνα», ο οποίος, με τον εμπεριστατωμένο λόγο του, ανέλυσε τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει το σχέδιο Ανάν.

Στη συγκέντρωση στα Τρίκαλα που διοργάνωσε η ΝΕ του ΚΚΕ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, οι κομμουνιστές κι άλλοι Τρικαλινοί βροντοφώναξαν «ΟΧΙ» στο κατάπτυστο σχέδιο Ανάν. Μιλώντας ο Αχ. Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε τον τρικαλινό λαό να εντείνει τις εκδηλώσεις συμπαράστασης και τον αγώνα αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, για ενιαία, ελεύθερη και ανεξάρτητη Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ