Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΕΥΡΩ-ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ: «"Αισθάνομαι ότι η κυβέρνηση της Κύπρου με απογοήτευσε, με προκάλεσε, με εξαπάτησε", είπε φανερά θυμωμένος (σ.σ. ο Φερχόιγκεν), αφήνοντας άφωνους όλους τους ευρωβουλευτές, αλλά και όλους τους δημοσιογράφους, Ελληνες και Τούρκους, ακόμη και τους ομοεθνείς του, Γερμανούς, τους οποίους "δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους εκρήξεις", όπως σχολίαζαν μετά το τέλος της συζήτησης» (Του Χρυσοστ. Μπίκατζικ στην «Ελευθεροτυπία»).

ΑΓΩΝΙΕΣ... ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ: «Η τεράστια πλειοψηφία της Ευρωβουλής υπέρ του σχεδίου Ανάν πρέπει να προβληματίσει όσους έχουν πάρει αψήφιστα το πιθανό "όχι" στο δημοψήφισμα. Η Ευρωβουλή δεν ψηφίζει κατ' εντολήν των κυβερνήσεων και τις περισσότερες φορές εκφράζει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Η Κύπρος εισέρχεται και η πρώτη πράξη της τη φέρνει σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, στην οποία προσβλέπει για ένα μέλλον ευημερίας και ασφάλειας» (Του Ν.Φ. στην «Αυγή»).

ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: «Πάντως, μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, που ολοκληρώνεται σε κάθε περίπτωση στις αρχές Μαΐου, η διαχείριση του ζητήματος (σ.σ. του Κυπριακού), με λύση ή χωρίς, περιέρχεται στους Ευρωπαίους, οι οποίοι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών, τήρησαν το προηγούμενο διάστημα ουδέτερη στάση, που οι ίδιοι δεν προκρίνουν» (Του Χρ. Παναγόπουλου στην «Καθημερινή»).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ