Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Και επιχειρήσεις - «σκούπα» κατά ξένων μεταναστών

Περίπου 9 χιλιάδες ξένοι εργάτες θα απελαθούν από τη Ρωσία

Οπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, την περίοδο 20 με 30 Μάρτη, στη Μόσχα οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση - «σκούπα» με την επωνυμία «Παράνομος μετανάστης». Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 90 χιλιάδες επιχειρήσεις κι εργοδότες, που χρησιμοποιούν ξένους εργάτες.

Οπως ανακοίνωσε ο Αλεξάντερ Τσεκάλιν, υφυπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας «ελέγχθηκαν εμπορικές κι οικοδομικές επιχειρήσεις, βιομηχανικές κι αγροτικές παραγωγές». Σύμφωνα με τα λόγια του υφυπουργού, την άνοιξη αρχίζει η μαζική είσοδος των ξένων εργατών στη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Παράνομος μετανάστης» βεβαιώθηκαν 2.220 ποινικά αδικήματα. Τα δικαστήρια, λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα των παραβάσεων, πήραν απόφαση για την απέλαση από τη Ρωσία 8.785 ξένων εργατών, που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.

Από τη μεριά του πάντως ο Α. Τσεκάλιν υπογράμμισε, ότι η Μεταναστευτική Υπηρεσία δεν έχει σκοπό να επιβάλει μέτρα δίωξης σε βάρος των ξένων εργατών, που παράνομα βρίσκονται στα εδάφη της Ρωσίας. «Ο σκοπός μας - είπε - είναι να μπορέσουν οι ξένοι εργάτες να γίνουν νόμιμοι στη ρωσική αγορά εργασίας, να πληρώνουν φόρους και να έχουν την ενίσχυση και προστασία του ρωσικού κράτους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ