Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... επετειακά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ, καθόλου βολικές οι μνήμες και οι συνειρμοί που προκαλεί η σημερινή μέρα, 21η Απριλίου, για τους φανατικούς θιασώτες του «ναι» στο «σχέδιο Ανάν», αλλά, τι να κάνουμε..., υπάρχουν. Οπως υπάρχουν και τα ιστορικά γεγονότα, οι ευθύνες και, προπάντων, οι υπερατλαντικοί εμπνευστές τους.

Ιδίως στο χώρο του ΠΑΣΟΚ το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να μην το ...πολυσυζητούν το θέμα. Εκτίθενται, μια και η εκβιαστική τακτική ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης στο θέμα δεν τους αφήνει περιθώρια ελιγμών.

Είναι μάλλον αποκρουστικό να βλέπεις και να ακούς τα στελέχη του να περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι κι από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο και να προσπαθούν επιθετικά να δικαιολογήσουν τα ...αδικαιολόγητα των επιλογών του.

ΕΝΤΑΞΕΙ, το καταλάβαμε ότι τα μέτρησε τα πράγματα στο υπουργείο Οικονομίας ο Γιώργος Αλογοσκούφης και δεν τα βρήκε όπως του τα είχαν πει οι προκάτοχοί του. Το θέμα είναι ...τι πρόκειται να κάνει γι' αυτό!

Γιατί, απ' ό,τι καταλαβαίνουμε, τελικά θα μας πει πως ναι μεν ήταν κακοί διαχειριστές οι προηγούμενοι, αλλά τώρα πρέπει να συνεχίσει, και μάλιστα ακόμη πιο σκληρά, τις επιλογές τους. Τα όσα λέει το προεκλογικό τους πρόγραμμα, η προσήλωση της ΝΔ στον ευρωμονόδρομο και η πίστη της στην «ελεύθερη αγορά», όπως και η σύμπλευσή της τόσα χρόνια με την πολιτική που εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ, σ' αυτό το συμπέρασμα οδηγούν.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ κατά της γραφειοκρατίας στο δημόσιο μάς υποσχέθηκε η κυβέρνηση, θεωρώντας προφανώς ότι οφείλουμε να ενθουσιαστούμε επειδή προβλέπει δικαίωμα δικαστικής προσφυγής σε 50 μέρες. `Η επειδή θα μειωθεί ο αριθμός των δικαιολογητικών για διάφορες δημόσιες πράξεις...

Αυτή ήταν δηλαδή η ουσία του προβλήματος; Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν μπερδέψει το μέσο με το σκοπό, είναι φανερό. Γιατί βέβαια η δημόσια διοίκηση χρησιμοποιείται ως εργαλείο πολιτικών και το περιεχόμενο των πολιτικών αυτών καθορίζει το αν είναι φιλική στο λαό ή όχι.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ