Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Στόχος τους να γονατίσουν τον παλαιστινιακό λαό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δολοφονία του νέου ηγέτη της «Χαμάς»

Η δολοφονία και του νέου ηγέτη της «Χαμάς» Αμπντέλ Ραντίσι από τον ισραηλινό στρατό επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ κινείται βάσει σχεδίου, που αποσκοπεί να μετατρέψει έναν ηρωικό λαό σε επαίτη της όποιας εξοντωτικής «λύσης» καθορίσει το ισραηλινό κράτος για το Παλαιστινιακό.

Δεν είναι τυχαίο ότι η δολοφονία του Ραντίσι έρχεται λίγες μόνο μέρες από τη στιγμή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε συγκατάθεση και στήριξη στον παράνομο εποικισμό της Δυτικής όχθης από τους Ισραηλινούς, ενώ ονομάτισε και πάλι τρομοκρατικό τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Η φραστική καταδίκη του νέου εγκλήματος από τον ΓΓ του ΟΗΕ και από την ΕΕ είναι στάχτη στα μάτια, από τη στιγμή που δεν παίρνουν θέση υπέρ του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων και καταδίκης της πολιτικής του Ισραήλ, από τη στιγμή που δεν αναπτύσσουν ούτε μια πρωτοβουλία σ' αυτήν την κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παρουσιάζεται ως Πόντιος Πιλάτος, κατά τα πρότυπα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα, και αυτή με τη στάση της στρέφεται κατά των Παλαιστινίων.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να σταθεί αγωνιστικά δίπλα στο λαό της Παλαιστίνης. Να προσθέσει τη δύναμή του στην αλυσίδα της ιρακινής αντίστασης, της παλαιστινιακής, της αντίστασης του κυπριακού λαού στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ