Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
«10 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ»
Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γερ. Αρσένη

Το βιβλίο του με τίτλο «10 παρεμβάσεις για το Κυπριακό», παρουσίασε χτες ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γερ. Αρσένης.

Στην εκδήλωση - παρουσίαση μίλησαν ο Β. Λυσσαρίδης, επίτιμος πρόεδρος του ΕΔΕΚ, ο Κ. Παπούλιας, πρώην υπουργός Εξωτερικών, η Ελ. Φωκά, δασκάλα στα Κατεχόμενα και οι πρώην πρεσβευτές Δ. Κώνστας και Θ. Στοφορόπουλος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και βουλευτές κομμάτων.

Στη δική του τοποθέτηση ο Γερ. Αρσένης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το σχέδιο Ανάν οριστικοποιεί και νομιμοποιεί τη διχοτόμηση του νησιού και δημιουργεί μόνιμες εστίες τριβής ανάμεσα στις δυο κοινότητες. Είναι ένα μόρφωμα αγγλοαμερικανικής έμπνευσης που μεταβάλλει ένα κράτος - μέλος του ΟΗΕ και ισότιμο μέλος της ΕΕ σε προτεκτοράτο όπου η επίλυση των διαφορών θα δικαιολογεί και νομιμοποιεί τη μόνιμη πολιτική και στρατιωτική παρουσία των Αμερικανών και Βρετανών στην περιοχή. Γι' αυτό είναι ένα σχέδιο βαθύτατα αντιευρωπαϊκό».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα σημείωσε ότι «ένα δυνατό "ΟΧΙ" θα βάλει τα πράγματα σε άλλη βάση όπου θα υπάρχει εκτίμηση για τη σθεναρή στάση του Ελληνισμού».

Επίσης, ο Γερ. Αρσένης σχολιάζοντας τη στάση του Γ. Παπανδρέου ανέφερε: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δικαίωμα να εκφέρει τη δική του άποψη, όπως δικαίωμα έχω και εγώ να εκφέρω τη δική μου, που από τις σφυγμομετρήσεις φαίνεται ότι είναι η άποψη της πλειοψηφίας των μελών του ΠΑΣΟΚ». Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμα περιθώριο να επανακαθορίσει τη στάση του, ώστε να εναρμονιστεί με τη θέληση της βάσης του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ