Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απειλούνται οι ελευθερίες

Αμεσοι και σοβαροί είναι οι κίνδυνοι που απειλούν τις λαϊκές ελευθερίες, υπογραμμίζει ακόμη ο κ. Μανωλεδάκης στην ίδια συνέντευξη. Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση, αν απειλούνται οι ελευθερίες στην Ελλάδα, σημειώνει τα εξής:

«Σε όλο τον κόσμο απειλούνται. Μπορεί ακόμη να μην έχουμε φτάσει σε δραματικές καταστάσεις, αλλά προς τα εκεί πάμε. Υπάρχει μια διαρκής μετακύληση από την έννοια του κατηγορούμενου στην έννοια του ύποπτου.

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία προσαρμόζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Οι υποθέσεις μεταφέρονται από τα ποινικά δικαστήρια στην Αστυνομία και την καταστολή. Υποπτος είναι και ένας πολίτης με ελεύθερο φρόνημα που πάει σε μια διαδήλωση. Εχει αυτός καμιά σχέση με την τρομοκρατία; Κινδυνεύει δηλαδή να συλληφθεί για άσχετο λόγο και να μην μπορεί να βγει από τη φυλακή.

Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα. Η ελευθερία του πολίτη απέναντι στην κρατική καταστολή είναι στόχευση όσο και η προστασία από το έγκλημα. Στις μέρες μας υπάρχει ο κίνδυνος διογκώνοντας την προστασία να απολέσουμε την απαραίτητη ελευθερία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ