Σάββατο 17 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η απάντηση στις ευρωεκλογές

Να διασκεδάσει τις αντιδράσεις των μικρομεσαίων αγροτών της χώρας μας και να δικαιολογήσει τα νέα μέτρα σε βάρος της ελληνικής γεωργίας, που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ενωση, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της ΚΑΠ, επιχείρησε ο αρμόδιος επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Φρ. Φίσλερ, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με Ελληνες δημοσιογράφους.

Βεβαίως, ο επίτροπος τη «δουλιά» του κάνει - γι' αυτό πληρώνεται, άλλωστε - αλλά θα πρέπει ν' αντιληφθεί ότι οι Ελληνες αγρότες δεν είναι αφελείς κι ευκολόπιστοι να πιστέψουν ότι ξαφνικά και αναπάντεχα η ΕΕ επιθυμεί το καλό τους και πασχίζει γι' αυτό. Οι ξωμάχοι της ελληνικής υπαίθρου γνωρίζουν, εκ πείρας, ότι οι αρμόδιοι των Βρυξελλών, αλλά και οι κυβερνήσεις στην Αθήνα ενδιαφέρονται πώς θα «ξεπαστρέψουν» όσο το δυνατόν περισσότερους από τους μικρομεσαίους αγρότες της Ελλάδας, αρπάζοντας τη γη τους και παραδίνοντάς τη στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών κι επιχειρηματιών νεοτσιφλικάδων. Σ' αυτό το στόχο αποσκοπούν όλα τα αντιαγροτικά μέτρα που λαμβάνονται τα τελευταία χρόνια και τα οποία έχουν ξεκληρίσει πάνω από 180.000 Ελληνες αγρότες, στα χρόνια που η χώρα μας βρίσκεται στην πρώην ΕΟΚ και νυν ΕΕ.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια, που δύσκολα μπορεί να κρυφτεί από τους αγρότες κι αυτό θα το διαπιστώσουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές τα κόμματα που υπηρετούν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ