Τετάρτη 7 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σκούπα που χρειάζεται...

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Εξ ου και το μόνο εμπόριο που ανθεί σε κάθε εποχή. Τα εξάστηλα με τις χιλιάδες προσλήψεις παραπέμπουν σε προεκλογική περίοδο. Καθρεφτίζουν το ζόρι που τραβάει κόσμος και κοσμάκης...

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Οι παλιότεροι, λέει, άφηναν ένα λουλούδι αποβραδίς στο γραφείο για την καθαρίστρια που έπιανε βάρδια τη νύχτα.

Σήμερα οι καθαρίστριες κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν θύματα του «αριστερού μύθου» με τις υπερβολικές αξιώσεις τους για ένα ξερο-κάματο.

Βλέπεις, συνήθως δε διαβάζουν εφημερίδες. Δε θα μάθουν ποτέ πως στη δική τους πλάτη έχει στηθεί ως και διαγωνισμός για τον πλουσιότερο του κόσμου.

Ούτε ότι κάτι διεστραμμένα μυαλά που παριστάνουν και τους «φιλεργάτες» βρήκαν τρόπο να μη δοθούν αυξήσεις στις κλαδικές συμβάσεις. Για να ενισχυθούν, λένε, τα κατώτερα μεροκάματα θα δοθεί αύξηση 3,5%, που θα υπολογιστεί για μία μόνο μέρα, την 31η Δεκεμβρίου του 2003, έτσι που να μη μετακυλίσει στις κλαδικές συμβάσεις του 2004.

Τελικά, διαφωνούν οι Τούρκοι στρατηγοί; Αναρωτιόμαστε, επειδή - σύμφωνα με την «Αυγή» - στην ανακοίνωσή τους δε ζητάνε από την τουρκική πολιτική ηγεσία απόρριψη του «σχεδίου Ανάν», αλλά «να επιδείξει την απαιτούμενη προσοχή στην εφαρμογή του σχεδίου».

Γράφαμε χτες για τον «μπούσουλα» με τα επιχειρήματα υπέρ του «ναι». Ορισμένοι, φαίνεται, ότι πήραν το «σκονάκι» πιο νωρίς, αλλιώς δεν εξηγείται πώς πρόλαβαν και γέμισαν σελίδες επί σελίδων με τις σχετικές αναλύσεις.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, πάντως, που πήγε στην Κύπρο δεν καταγγέλλεται για αντιγραφή. Διεκδικούσε και διεκδικεί για τον εαυτό της πρώτο ρόλο. Τόσο που να ξεπερνά τα όρια του θράσους η δράση της.

Οσο για την κυβέρνηση έστειλε τον υφυπουργό Εξωτερικών στη Λευκωσία μ' ένα θετικό για το «σχέδιο Ανάν» πόρισμα διπλωματών. Η ομοφωνία του δικομματισμού είναι συγκινητική...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ