Τετάρτη 7 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χωρίς αγρότες...

Απουσία αγροτών και παρουσία διάφορων «γαλαζοπράσινων» επισήμων και «ουραγών» ΣΥΝοδοιπόρων τους έγινε, όπως αναμενόταν, η κρατική εκδηλωσούλα στο Κιλελέρ, την περασμένη Κυριακή. Μαζί τους ήταν οι καρεκλοκένταυρες ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και κάποιοι γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που παλιότερα το 'παιζαν αγωνιστές. Μάλιστα, κάποιοι απ' αυτούς που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, θέλοντας να δείξουν ότι παραμένουν αγωνιστές, δήλωναν με «άγριο» ύφος ότι «αν δε λυθούν τα προβλήματα στα γραφεία θα βγουν στους δρόμους»! Λες και μπορούν ποτέ να λυθούν τα αγροτικά προβλήματα με «κανίφκια» των αγροτών προς τους ανθρώπους της εξουσίας.

Βεβαίως, δεν είναι καθόλου περίεργη η συνεύρεση όλων όσοι ήταν εκεί, αφού στηρίζουν την εφαρμοζόμενη Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Οπως και ο ΣΥΝ που συμμετείχε στην κρατική εκδήλωση, αν και κατά τα άλλα κάνει ότι ενδιαφέρεται για τους αγρότες και διαφοροποιείται δήθεν από το δικομματισμό.

Η φιέστα τους προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη των ηρώων του Κιλελέρ που αγωνίστηκαν για να πάρουν τη γη τους πίσω από τους τσιφλικάδες. Τα οράματα και τα ιδανικά της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων θα δικαιωθούν μόνο μέσα από τη συνεχή και ακατάπαυστη πάλη του συνεπούς αγροτικού κινήματος για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αλλωστε, ο αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ έγινε και φέτος με την εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΑΣΥ στις 23 του Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ