Πέμπτη 25 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 31ης ΜΑΡΤΗ
Κάθε ώρα, κάθε μέρα, πολύτιμη για την οργάνωση της απεργίας

Μία εβδομάδα ακριβώς πριν την 24ωρη πανεργατική απεργία και με την εαρινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να ξεκινάει σήμερα, για να ικανοποιήσει την απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου για ακόμα μεγαλύτερο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο μπαίνουν στην τελική ευθεία της απεργιακής μάχης, με στόχο να νεκρώσουν εκείνη την ημέρα εργοτάξια, εργοστάσια, γραφεία, κάθε χώρος εργασίας.

Στις μέρες που απομένουν θα εντείνουν ακόμα περισσότερο τη δράση τους, για να φτάσει σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε εργάτη ξεχωριστά το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στην προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την απεργία στα χέρια τους και να απαιτήσουν αυτά που επιβάλλουν οι σύγχρονες αυξημένες ανάγκες που έχουν και όχι η ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου. Ανάγκες που δεν καλύπτονται από τα πενιχρά μεροκάματα και τις συντάξεις που εξανεμίζονται, πληρώνοντας ακριβά για να φάνε, να γιατρευτούν και να μορφώσουν τα παιδιά τους. Γι' αυτό και το ΠΑΜΕ καλεί όλη την εργατική τάξη να μετατρέψει σε στόχο πάλης το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει για: Κατώτερο μισθό 1.100 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 44 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 880 ευρώ, πλήρη και σταθερή εργασία σε όλους, ουσιαστική προστασία των ανέργων, δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Κι αυτή η απεργία, με αυτό το πλαίσιο, πρέπει να γίνει για την εργατική τάξη οδηγός για να κλιμακώσει νέους ταξικούς αγώνες που θα έρθουν σε αντιπαράθεση με την αντεργατική πολιτική, που αξιώνει το πολυεθνικό κεφάλαιο και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις.

Στη κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του για την απεργία έχει καλέσει τους εργαζόμενους με όλες τις δυνάμεις τους να προετοιμάσουν τον απεργιακό αγώνα και κάθε σωματείο και συνδικάτο να μπει μπροστά στις ευθύνες του. Να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλιάς. Μέσα στη μάχη να αναπτυχθεί η εργατική πρωτοβουλία, να δυναμώσει η απαιτητικότητα, να δείξουν τη δύναμη της εργατικής τάξης.

Σ' αυτά τα πλαίσια ήδη πολλά σωματεία, Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες έχουν πάρει ειδικές αποφάσεις συμμετοχής, υιοθετώντας το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων: Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Ομοσπονδία Φαρμάκου, Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Αθήνας, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ενωση Λογιστών Αθήνας, Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών νομού Αττικής, Συνδικάτο Επισιτισμού, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Σωματείο Χαρτεργατών, οι Σύλλογοι Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Λήδρα Μάριοτ», «Χανδρής» και «Ιντερκοντινένταλ», Σωματείο Εργαζομένων «Καρφούρ - Μαρινόπουλος», Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Πάρνηθας, Σύλλογος Εργαζομένων ΦΑΓΕ, Σύλλογος Εργαζομένων ΜΕΒΓΑΛ, Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ