Σάββατο 20 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Μαχών συνέχεια

ΟΥΑΝΑ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Αντιφατικές πληροφορίες μεταδίδονταν χτες από το στρατό του Πακιστάν σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή του νότιου Ουαζιριστάν, όπου προχτές οι Ενοπλες Δυνάμεις του στρατηγού - «Προέδρου» Περβέζ Μουσάραφ ισχυρίζονταν ότι είχαν «κυκλώσει» τον δεύτερο τη τάξει της «Αλ Κάιντα», Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

Ετσι, ο στρατηγός Σαουκάτ Σουλτάν, εκπρόσωπος των πακιστανικών δυνάμεων, είπε ότι «300 έως 400 μαχητές» μέλη της «Αλ Κάιντα» ή των Ταλιμπάν, έχουν περικυκλωθεί σε μία ζώνη πέντε έως δέκα χιλιομέτρων στην περιοχή του νότιου Ουαζιριστάν. Κατά επίσημη ανακοίνωση, οι ένοπλες δυνάμεις είχαν 2 νεκρούς, ωστόσο αξιωματούχος είπε ανώνυμα ότι οι νεκροί ξεπερνούν τους 15. Ο Σουλτάν είπε ότι «δεν έχει καμία πληροφορία» ότι ο αλ Ζαουάχρι βρίσκεται πράγματι ανάμεσα στους πολιορκούμενους. Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, διά στόματος της Κοντολίζα Ράις, συμβούλου εθνικής ασφαλείας, απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα περί «περικύκλωσης» του Αιγύπτιου που θεωρείται «υπαρχηγός της "Αλ Κάιντα"». Από την πλευρά των Ταλιμπάν, ένας πολέμαρχος χαρακτήρισε τις πληροφορίες αυτές «ψευδή προπαγάνδα»: οι αλ Ζαουάχρι και μπιν Λάντεν «είναι ασφαλείς και βρίσκονται στην αφγανική πλευρά των συνόρων» δήλωσε ο Αμπντούλ Σαμάντ, μιλώντας σε ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο μεταξύ στο Αφγανιστάν, πληροφορίες της ειδησεογραφικής υπηρεσίας «Bloomberg» ανέφεραν ότι «δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε μάχη με τρομοκράτες», στην κεντρική επαρχία του Ορουζγκάν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πέντε από τους οπλοφόρους του «εχθρού» σκοτώθηκαν.

Την ίδια ώρα, ο «Πρόεδρος» της χώρας Χάμιντ Καρζάι παραδεχόταν πλέον και επίσημα ότι οι εκλογές θα καθυστερήσουν «τουλάχιστον ως τον Αύγουστο», ενώ η εφημερίδα «Daily News» του Πακιστάν έγραφε ότι την Κυριακή που πέρασε, σημειώθηκε επίθεση εναντίον ομάδας απογραφής του ΟΗΕ, που προετοιμάζει τις εκλογές. Με μόλις 1,5 εκατ. ψηφοφόρους να έχουν απογραφεί μέχρι στιγμής από τους υπολογιζόμενους σε περίπου 10 εκατομμύρια έχοντες δικαίωμα ψήφου, το να γίνουν οι εκλογές στην ώρα τους μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ