Κυριακή 14 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επεισόδιο με σεκιουριτάδες στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε «σεκιουριτάδες» της ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει τη φύλαξη και την ασφάλεια του Νοσοκομείου Τρικάλων και σε έναν κρεοπώλη διαδραματίστηκε, πριν λίγες μέρες, μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Το επεισόδιο που έλαβε χώρα το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης άρχισε και εξελίχθηκε ως εξής: Κάποιοι από τους σεκιουριτάδες διαπληκτίστηκαν έντονα με συνοδό ασθενούς επειδή αυτός αρνήθηκε να φύγει από το θάλαμο ασθενών μετά τη λήξη του ωραρίου επισκεπτηρίου. Βλέποντας τη φασαρία που γινόταν στην είσοδο της παθολογικής κλινικής ο 45χρονος κρεοπώλης, που διατηρεί κατάστημα εκεί κοντά, ενεπλάκη στο επεισόδιο παίρνοντας το μέρος του συνοδού. Η αντίδραση του κρεοπώλη κινητοποίησε κι άλλους άνδρες της «σεκιούριτι» και ο άγριος καβγάς που ακολούθησε οδήγησε τον κρεοπώλη σε ακραία συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, πήγε στο μαγαζί του και πήρε ένα κυνηγετικό όπλο και δύο μπαλντάδες, τα οποία και εκτόξευσε κατά των «σεκιουριτάδων», χωρίς, ευτυχώς, να πετύχει κανέναν. Το επεισόδιο έληξε με την αποχώρηση του κρεοπώλη, ο οποίος φαίνεται ότι, την τελευταία στιγμή, αντιλήφθηκε πού θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν τα νεύρα του...

Θα πρέπει να πούμε ότι κι άλλες φορές υπήρξαν φιλονικίες και επεισόδια ανάμεσα στους «σεκιουριτάδες» που φυλάνε το Νοσοκομείο Τρικάλων και σε συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται εκεί. Κι αυτό γιατί, πολλοί συγγενείς ζητούν να παραμείνουν και πέραν του επισκεπτηρίου στους θαλάμους των ασθενών τους, υποστηρίζοντας ότι οι δικοί τους άνθρωποι τούς έχουν ανάγκη, επειδή δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός των νοσηλευτών κι άλλου προσωπικού για να τους εξυπηρετήσει. Από την άλλη, οι «σεκιουριτάδες» είναι υποχρεωμένοι και πιέζονται να υλοποιήσουν κατά γράμμα τις εντολές της διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία απαιτεί την πλήρη εφαρμογή των κανόνων που έχει θέσει κι αφορούν στη λειτουργία των κλινικών και των θαλάμων καθώς και στα ωράρια των επισκεπτηρίων. Οταν, μάλιστα, αυτό το «καθήκον» επιτελείται με «υπερβάλλοντα ζήλο» ενίοτε με αγένεια, τότε δημιουργούνται τα επεισόδια σαν αυτό που προαναφέραμε.

Βεβαίως, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι για τις ελλείψεις νοσηλευτικού κι άλλου προσωπικού και για τα άλλα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Τρικάλων ευθύνονται και πρέπει να την πληρώνουν οι «σεκιουριτάδες», οι οποίοι απλώς πασχίζουν για ένα χαμηλό μεροκάματο, αλλά αυτοί που βρίσκονται πιο ψηλά και αμείβονται αδρά, φταίνε για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Γενικότερα, όμως, να σημειώσουμε ότι η παράδοση της φύλαξης και της ασφάλειας των νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες «σεκιούριτι», αντί να λύσει προβλήματα φαίνεται να δημιουργεί κι άλλα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ