Κυριακή 14 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Ο Γκάρι Κασπάροβ στην Αθήνα
  • Επικράτησε ο Ρώσος GM Βλαντιμίρ Κράμνικ στο Λινάρες
  • Σήμερα το πρωί παίζεται ο 2ος γύρος στο Διασυλλογικό Β΄ Εθνικής

Μερική άποψη από διεθνές τουρνουά στην Αθήνα. Δεξιά, ο Ελληνας GM και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας, Στράτος Γρίβας
Μερική άποψη από διεθνές τουρνουά στην Αθήνα. Δεξιά, ο Ελληνας GM και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας, Στράτος Γρίβας
Ο Ρώσος Γκραντ - Μετρ και πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Γκάρι Κασπάροβ επισκέφθηκε - απευθείας από το Λινάρες - την Αθήνα όπου και παρέμεινε για λίγες μέρες, προκειμένου να συμμετέχει σε έναν κύκλο διαλέξεων που αφορά σε θέματα Στρατηγικής και Οργανωτικού Σχεδιασμού. Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ» την περασμένη Τετάρτη και συμμετείχαν, εκτός από τον υπ' αριθμό 1 σκακιστή στον κόσμο (τουλάχιστον σύμφωνα με το ΕΛΟ του που έχει φθάσει 2831!) και οι Ρόμπερτ Χέρμπολντ, Μάρεϊ Ντάλζιλ, αντιπρόεδρος και διευθυντής ξένων εταιριών αντίστοιχα, καθώς και ο επαγγελματίας μουσικός της τζαζ Μάικλ Γκολντ.

Ο Γκάρι Κασπάροβ στο ισχυρό «Λινάρες 2004» δεν μπόρεσε να πάρει, όχι μόνο την πρώτη θέση, αλλά ούτε και τη ρεβάνς από τους Κράμνικ, Λέκο και Ρατζιάμποβ και να αποδείξει ότι η δυναμικότητά του, αυτό το χρονικό διάστημα, ταυτίζεται απόλυτα με την αξιολόγησή του στο ΕΛΟ. Νικητής του φημισμένου «Λινάρες 2004» ήταν ο Βλ. Κράμνικ με μισό βαθμό διαφορά από τους Κασπάροβ, Λέκο (Ουγγ. 2722) και Βαλ. Τοπάλοβ (Βουλγ. 2735).

* Συνεχίζεται σήμερα το πρωί το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, το αντίστοιχο των κατηγοριών Α΄ και Β΄ Τοπικής, καθώς επίσης και το Κύπελλο Αττικής Φιλίας. Στο 2ο γύρο της Β΄ Εθνικής αγωνίζονται: Μελίσσια - Ηλιούπολη, Ανω Λιόσια (ΔΗΚΕΠ) - ΑΟ 3 Αστέρες, Μοσχάτο - Αιγάλεω και Νέα Σμύρνη - Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών. Στο δεύτερο όμιλο της Β΄ Εθνικής αγωνίζονται: Γλυφάδα - Αμπελόκηποι, Πειραϊκός - Νέο Ηράκλειο, Παγκράτι - Αμαρούσιον και ΣΚ Ιλίου - Ακ Ζωγράφου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ