Κυριακή 7 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Τα αποτελέσματα των εκλογών του 2000

Μέρα εκλογών σήμερα. Μέρα που μπορεί να γίνει σταθμός για τα όνειρα και τις ελπίδες των απλών ανθρώπων του μόχθου, σαν κάνουν το αποφασιστικό βήμα στην κάλπη. Σαν δουν τούτη την ώρα πως ο αγώνας τους παίρνει τη μορφή της πολιτικής αναμέτρησης με τον εκμεταλλευτή και πρέπει σε τούτη τη μάχη να τον νικήσουν, αποδυναμώνοντας την πολιτική του. Για να «δέσουν» τούτη τη μάχη με τις επόμενες που αναπόφευκτα έρχονται στον ταξικό πόλεμο, ώσπου να τον κερδίσουν οριστικά. Και πρέπει να φέρουν τούτη τη στιγμή κοντύτερα.

Τούτη τη μέρα λοιπόν μπορούν να τη θεωρούν ξεχωριστή για τους ίδιους και μπορεί να γίνει γιορτή, αν αξιοποιήσουν σωστά το όπλο της ψήφου, όπλο στα δικά τους χέρια, για να ρίξουν το πιο καυτό βόλι στους κυρίαρχους. Το ξέρουν πως δεν υπάρχει ελπίδα χωρίς το κόκκινο κατακόκκινο λαϊκό βόλι, αυτό που δε θα κάνει μόνο τη σημερινή μέρα ξεχωριστή, μα και το αύριο. Και η ελπίδα για το λαό δεν πεθαίνει ποτέ και ας λένε ότι πεθαίνει τελευταία. Γιατί το δίκιο είναι με το μέρος του. Αυτό το δίκιο κρίνεται και στην κάλπη, μα πρέπει με το αποτέλεσμα να το κάνει δικό του. Να ενισχύσει τη δύναμη των αγώνων του, να την κάνει πιο ικανή να ανοίγει δρόμους για μια καλύτερη ζωή, για τη δικιά τους ζωή, να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία, το αντίπαλο στους εκμεταλλευτές δέος.

Καθένας, αφού ψηφίσει υπεύθυνα, για τον ίδιο και για όλους τους ανθρώπους σαν τον ίδιο, θέλει να ξέρει. Τι θα γίνει με το αποτέλεσμα; Με τι μπορεί να συγκρίνει;

Ετσι, λοιπόν, ο «Ριζοσπάστης» δίνει σήμερα στους αναγνώστες του, στους λαϊκούς ανθρώπους, τα αποτελέσματα των εκλογών για το Κοινοβούλιο, του 2000 για να ξαναθυμηθούμε πώς διαμορφώθηκε τότε ο εκλογικός συσχετισμός των κομμάτων και να παρακολουθήσουμε τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών. Τα αποτελέσματα δίνονται σε πίνακες ανά εκλογική περιφέρεια για τα μεγάλα αστικά κέντρα και ανά νομό. Δίνονται επίσης σε συνοπτικό πίνακα, αλλά και σε διαγράμματα τα αποτελέσματα ολόκληρης της επικράτειας. Ετσι υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης όλων των στοιχείων που είναι απαραίτητα και πρέπει να είναι γνωστά, για να μπορεί καθένας να παρακολουθήσει καλύτερα τη διαδικασία προβολής του αποτελέσματος των εκλογών σήμερα, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή της.





Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ