Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1 - 0
Το πρώτο βήμα

Βραχεία κεφαλή στην υπόθεση πρόκριση, ενόψει του επαναληπτικού στην Πολίχνη, απέκτησε χτες η ΑΕΚ, έστω και με το «φτωχό» 1 - 0, επί του Ηρακλή. Πάντως, «κλότσησε» την ευκαιρία να... σφραγίσει το εισιτήριο. Ευτυχώς για τους φιλάθλους το παιχνίδι ήταν «κεκλεισμένων των θυρών», λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων, και έτσι γλίτωσαν την ταλαιπωρία. Η απόδοση των αντιπάλων ήταν μέτρια και ίσχυσε η λαϊκή ρήση, «στους τυφλούς υπερισχύει ο μονόφθαλμος», που στην προκειμένη περίπτωση είναι εύστοχη.

Με το... καλημέρα οι «κιτρινόμαυροι» δέχτηκαν ένα δώρο από τον τερματοφύλακα του Ηρακλή, που δεν... επέστρεψαν. Μόλις στο 3' ο Κελπέκης έκανε (με αρκετή δόση ατυχίας αφού, εκτός των άλλων, γλίστρησε) ένα αχρείαστο πέναλτι στον Οκκά που αξιοποίησε ο Τσιάρτας. Από κει και πέρα ο Ηρακλής είχε την κυριαρχία, στηριζόμενος κυρίως στο συνεχές πρέσινγκ και την κίνηση, στοιχεία που έλειπαν από την αντίπαλό του. Δεν απείλησε όμως ουσιαστικά. Αυτά περίπου ως το 35'. Τότε η ΑΕΚ ανέπτυξε στοιχειώδη κίνηση και κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει 4 τετ α τετ αλλά Τσιάρτας και Λυμπερόπουλος κατάφεραν ν' αστοχήσουν. Σχεδόν στο ίδιο μοτίβο (μέτριου θεάματος) κινήθηκε το β' ημίχρονο, με κλασικότερη ευκαιρία το δοκάρι του Οκκά (72').

ΑΕΚ: Σ. Λυμπερόπουλος, Πέτκοφ, Ζαγοράκης, Κρέικ, Οκκάς, Τσιάρτας (76' Κωνσταντινίδης), Κασάπης, Αμπονσά, Κατσουράνης, Λάκης (63' Μπορμπόκης) (86' Γεωργέας), Ν. Λυμπερόπουλος.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κελπέκης, Σνάουτσερ, Νεμπεγλέρας, Μουράτι, Πουρσανίδης, Κιάσσος, Ιωάννου, Δρούγας, Μπεκιρτζίογλου (58' Κ. Καπετάνος), Μαχλάς (83' Μίετσελ), Σελάντερ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ