Τρίτη 2 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Θύμισε εμποροπανήγυρη...

Εμποροπανήγυρη για παζάρεμα ψήφων θύμιζε η χτεσινή προεκλογική συγκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, με ομιλητή τον Γ. Παπανδρέου. Στοχεύοντας στην υφαρπαγή της ψήφου των αγροτών, αλλά και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της Θεσσαλίας, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με περίσσιο θράσος και σε μια επίδειξη υποκρισίας και αχαλίνωτης δημαγωγίας εμφανίστηκε στη Λάρισα σαν ...Μαυρογιαλούρος για τον... ισχυρό αγρότη και τη νέα εποχή, δίνοντας μια σειρά ανέξοδες υποσχέσεις.

Η συγκέντρωση δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια κακοστημένη φιέστα μεταφερόμενων οπαδών, οι οποίοι επιστρατεύτηκαν με διάφορους τρόπους. Οπως με τα προσωπικά τηλεφωνήματα που έκαναν από το ΠΑΣΟΚ στα σπίτια των Θεσσαλών, για να τους πουν να πάνε στη συγκέντρωση. Πρόκειται, βεβαίως, για μια κατάπτυστη τακτική του ΠΑΣΟΚ, που ακολουθεί και η ΝΔ. Το άκρως προκλητικό στοιχείο στην όλη υπόθεση των μεθόδων που επιστρατεύτηκαν από το ΠΑΣΟΚ για να παρουσιαστεί μια πετυχημένη συγκέντρωση στη θεσσαλική πρωτεύουσα, αφ' ενός γιατί ηγείται του ψηφοδελτίου ο Γ. Παπανδρέου και αφ' ετέρου διότι το ποσοστό των Θεσσαλών ψηφοφόρων χαρακτηρίζεται «βαρόμετρο» για το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι ότι οι επιτελείς του τηλεφώνησαν χωρίς ντροπή ακόμα και σε σπίτια στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ, καλώντας τους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι «εκ μέρους της ΝΕ Λάρισας του ΠΑΣΟΚ», τηλεφώνησαν ακόμα και στα σπίτια του Γ. Χώτου, Γραμματέα της Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, του Τ. Τσιόγκα, βουλευτή του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιο του Κόμματος στο νομό Λάρισας, της δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» και του «902» και πολλών άλλων κομμουνιστών.

Από τη χτεσινή φιέστα του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα δεν έλειψαν και τα διάφορα επικοινωνιακά τρικ που χρησιμοποιεί ο Γ. Παπανδρέου, όπως η βόλτα στους δρόμους και στις πλατείες της Λάρισας, η αιμοδοσία και σεμινάρια για τους αγρότες.

Μια «πρώτη γεύση» των «ΘΑ» και των ασύστολων ψευδών που «πέταξε» ως «πραμάτεια» στη συγκέντρωση της Λάρισας, για να παζαρέψει τις ψήφους των Θεσσαλών ο Γ. Παπανδρέου, πήραμε από τη συνέντευξή του στο χτεσινό φύλλο της λαρισαϊκής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας το τραγούδι «γεια και χαρά σας βρε πατριώτες, και 'μέ οι παππούδες μου ήταν αγρότες», αναφέρει ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε και η δική του οικογένεια «προέρχεται γεωγραφικά από την περιοχή που συνδέθηκε στις αρχές του αιώνα με το μεγάλο θέμα του σταφιδικού». Ισχυρίζεται, δε, ότι η κάθοδός του στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας «σηματοδοτεί την επιστροφή της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης στην οικονομία της υπαίθρου και τους ανθρώπους της».

Βεβαίως ότι δεν ξεχνά τις «ρίζες» του ο Γ. Παπανδρέου το ξέρουν από «πρώτο χέρι» οι ελαιοπαραγωγοί του Αιγίου που ξυλοφορτώθηκαν από τα ΜΑΤ, σε προεκλογική περίοδο, μάλιστα, επί ημερών της «συμμετοχικής δημοκρατίας» του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέντευξή του ο Γ. Παπανδρέου, που δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα ακριβώς με τις περιβόητες εξαγγελίες περί ΕΚΑΣ και στις αγροτικές συντάξεις που θα φτάνουν, όπως είπε, στα 400 ευρώ το μήνα, υπόσχεται για τους αγρότες συνταξιούχους 300 ευρώ το μήνα, πλέον όσων προβλέπονται από την πρόσθετη και κύρια ασφάλιση!!! Είναι ολοφάνερη, λοιπόν, η επιχείρηση εξαπάτησής τους από το ΠΑΣΟΚ με τις ανέξοδες υποσχέσεις του για την υφαρπαγή της ψήφου. Οπως είναι ολοφάνερη και η ταύτιση της πολιτικής του με τη ΝΔ καθώς λέει ότι αντιγράφει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και «τις βάζει στο στόμα του αρχηγού της».

Και όσον αφορά στην ουσία αυτής της πολιτικής που στόχο έχει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη δημιουργία των νέων τσιφλικιών, ο Γ. Παπανδρέου, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, αφού εξύμνησε και από τη Λάρισα την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την ενδιάμεση αναθεώρησή της, προσπάθησε να αποκρύψει τις οδυνηρές συνέπειες που επέφερε και πρόκειται να επιφέρει η εφαρμογή της σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών. Ομολογεί, όμως, ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται γίνονται καθ' υπόδειξη και επιταγή της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ