Κυριακή 22 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Αντιστασιακοί δημοσιογράφοι

Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων «Γ. Καρατζάς» στο κτίριο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίων Αθηνών.

Για την παραδοσιακή γιορτή της πίτας που οργανώνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 και συνδέεται κάθε φορά, όχι μόνο με αναφορές στο αντιστασιακό παρελθόν, αλλά και με τα τρέχοντα προβλήματα και αποκτούν σημαντική επικαιρότητα.

Γεμάτη η αίθουσα από κόσμο τη στιγμή που άρχιζε η τελευταία χιονοθύελλα. Γεμάτη από συντρόφους, συναγωνιστές, φίλους, εκπροσώπους οργανώσεων Τύπου και αδελφών σωματείων, που προχώρησαν ήδη, όπως ανακοινώθηκε εκεί, στην υπογραφή πρωτοκόλλου για τη δημιουργία ισχυρού συνδικάτου των εργαζομένων.

Ιδιαίτερη τιμή μνήμης απευθύνθηκε για όσους αγωνιστές - δημοσιογράφους δε ζουν πια ανάμεσά μας. Για όσους αγωνίστηκαν τα μαύρα εκείνα χρόνια και αργότερα και με μύριους κινδύνους για να ενημερώσουν με την «παράνομη» εφημερίδα, με μια αφίσα, ένα σχέδιο. Για να ενισχύσουν το φρόνημα, κρατώντας, πολλές φορές από τη μια το όπλο και από την άλλη την πένα, ένα δηλαδή όπλα κόντρα στην προπαγάνδα του Γκέμπελς, τότε, και των γκεμπελίσκων της παραπληροφόρησης, σήμερα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των οικογενειών όσων αντιστασιακών δημοσιογράφων χάθηκαν από κοντά μας, κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Να τονίσουμε, επίσης, ότι τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων 1941-1944, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Νίκο Καραντηνό, ανέδειξαν κατά τις ομιλίες τους, το ανεκπλήρωτο, ως σήμερα, χρέος της πολιτείας απέναντι στο μεγάλο εθνικό κεφάλαιο της Εθνικής Αντίστασης που όσο μένουμε όρθιοι θα διεκδικούμε, αγωνιζόμενοι παράλληλα για τα εκρηκτικά κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά προβλήματα.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ