Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Οι Ευρωπαίοι πηγαινοέρχονται, η καταστολή μένει...

ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ.--

Σε βίαιη καταστολή εναντίον Κούρδων διαδηλωτών που ζητούσαν -την Κυριακή, στην πέμπτη επέτειο από τη μνημειώδη σύλληψή του... - να απελευθερωθεί ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές. Τουλάχιστον 24 διαδηλωτές συνελήφθησαν και εξακολουθούσαν χτες να κρατούνται, σύμφωνα με τα πρακτορεία «Ανατολή» και ΑΡ, ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι «ελαφρά», από τη βίαιη επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Παρέμεναν χτες επίσης «προφυλακισμένοι» - και βασανίζονταν, σύμφωνα με καταγγελίες που φθάνουν στο «Ρ» - οι συλληφθέντες, από την περασμένη βδομάδα, 50 συγγενείς πολιτικών κρατούμενων, μέλη της «Ταγιάντ», που είχαν συλληφθεί σε έφοδο των ειδικών δυνάμεων εναντίον διαμαρτυρίας για τα Λευκά Κελιά στην πλατεία Ταξίμ.

Τα τουρκικά και διεθνή ΜΜΕ χτες πάντως ασχολούνταν με... σοβαρότερα πράγματα, όπως το πόσο «απαράδεκτη» έκρινε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την πρόταση της ηγέτιδας του συντηρητικού κόμματος της Γερμανίας Αγκέλα Μέρκελ να υπάρξει, αντί για ένταξη, «ειδική προνομιακή σχέση» ΕΕ - Τουρκίας, και την εκτεταμένη δίωξη κατά του Τζεμ Ουζάν.

Επίσης χτες, έγινε γνωστό ότι προσεχώς θα απολυθούν κάπου 8.000 συμβασιούχοι του τουρκικού Δημοσίου, εντός 2004...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ