Κυριακή 22 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥΣ παρατηρητές, ένα νέο σκακιστικό αστέρι έκανε την εμφάνισή του στον 3ο όμιλο του γνωστού «Κόρους» της Ολλανδίας, όπου σε 13 αγώνες έκανε 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόνο 1 ήττα, κατακτώντας την πρώτη θέση με 10,5 βαθμούς.

Πρόκειται για τον 13χρονο (!!!) Νορβηγό Μάγκνους Κάρλσεν για τον οποίο πολλοί πιστεύουν ότι είναι ένας νέος Ρ. Φίσερ και ένα νέος παγκόσμιος πρωταθλητής που θα προέρχεται από τη «Δύση»..! Πολύ τολμηρή πρόβλεψη, κατά τη γνώμη μας και μάλιστα μέσα στο χάος της σκακιστικής (και όχι μόνο) παγκοσμιοποίησης..!

Ο ΛΙΒΥΟΣ ΗΓΕΤΗΣ Μουαμάρ Καντάφι έβγαλε από το αδιέξοδο την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, σχετικά με τη διεξαγωγή της νέας φάσης του Παγκόσμιου Ατομικού Πρωταθλήματος. Ηδη έχει πραγματοποιηθεί συμφωνία μεταξύ των δύο προέδρων, δηλαδή του Κιρ. Ιλιουμτζίνοβ και του Μ. Καντάφι, για τη διοργάνωση αυτή στην Τρίπολη, όπου θα συμμετάσχουν οι 128 ισχυρότεροι Γκραντ - Μάστερς του κόσμου, μεταξύ αυτών και ο Ελληνας πολυπρωταθλητής Βασίλης Κοτρωνιάς!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ αναδείχτηκε ο... Ουζμπέκος Αλεξάντερ Νενάσεβ ο οποίος εδώ και τρία χρόνια ζει και αγωνίζεται στη Γερμανία με το όνομα Αλεξ. Γκραφ. Ο γνωστός στους Ελληνες σκακιστές GM πήρε στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Γερμανίας την πρώτη θέση με 7,5 βαθμούς στους 9 αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ