Κυριακή 15 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ
Αρχισαν οι αναταράξεις

Τέσσερα μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους στα «κεντροαριστεροδεξιόστροφα ανοίγματα» του Γ. Παπανδρέου

Αρχισαν να εκδηλώνονται οι πρώτες αναταράξεις, στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας της πολιτικής συνεργασίας με τους Στ. Μάνο και Αν. Ανδριανόπουλου και της υποψηφιότητάς τους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος. Τέσσερα μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Βασιλακόπουλος, ο Μ. Γκίβαλος, η Μαρία Φραγκιαδάκη και ο Χρ. Λιακόπουλος έχουν εκφράσει την έντονη διαφωνία τους, εκ των οποίων ο πρώτος παραιτήθηκε ήδη από την ΚΕ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γ. Βασιλακόπουλος ανακοινώνοντας την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, εκτός του ότι μεθοδευμένα προκαλούν βίαιες μεταβολές του πολιτικού σκηνικού, οδηγούν ένα μέρος του πολιτικού προσωπικού στον εκφυλισμό και την απαξίωση και δεν μπορούν να αφήνουν κανένα ενεργό πολίτη αυτής της χώρας αδιάφορο. Είναι ώρες μεγάλης δημοκρατικής ευθύνης των πολιτικών φορέων, αλλά και των προσώπων».

Η μοιρολατρική προσέγγιση των γεγονότων, σημειώνει ο ίδιος, «στη βάση αποδοχής μίας δήθεν πραγματικότητας, την οποία διαμορφώνουν καθημερινά συμφέροντα ξένα και αντίθετα προς τα λαϊκά δημοκρατικά συμφέροντα, αποτελεί όπλο ιδεολογικής και πολιτικής επιβολής, σύγχυσης και αποπροσανατολισμού».

Ο Μ. Γκίβαλος, μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Πρόκειται για την ακροδεξιά, δεν πρόκειται για καμία φωτισμένη δεξιά. Ζούμε τους δυο τελευταίους μήνες ένα θέατρο παραλόγου με αυτά που γίνονται στην πολιτική μας ζωή»... Σχολιάζοντας τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματός του είπε: «Η χτεσινή επιχείρηση είναι η κατάργηση των πολιτικών και ιδεολογικών όρων οι οποίοι συγκροτούν το ΠΑΣΟΚ, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που στην κυριολεξία σηματοδοτεί το τι είναι αυτό το κόμμα, προς τα πού πηγαίνει, από ποιους εκφράζεται, έχει επικεφαλής πολιτικά πρόσωπα με βεβαρημένο πολιτικό παρελθόν που ακυρώθηκαν ή εκβλήθησαν από τους κομματικούς τους χώρους, κρίθηκαν και απεβλήθησαν».

Το ίδιο συμβαίνει, συνέχισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «και με τα πρόσωπα τα οποία προήλθαν από το χώρο της Αριστεράς, είναι πρόσωπα τα οποία ακυρώθηκαν και απεβλήθησαν από τους χώρους. Δηλαδή, έχουμε άτομα, τα οποία επιβιώνουν με μια πολιτική παραδοξολογία, όπως είναι ο κ. Μάνος, ο κ. Ανδρουλάκης. Εχουμε πρόσωπα, τα οποία είναι ατζέντηδες των ΗΠΑ, όπως ο Ανδριανόπουλος, δηλαδή έχουμε φτάσει σε σημείο ευτελισμού».

Η συνδικαλίστρια Μαρία Φραγκιαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει σε γραπτή δήλωσή της: «Ανεπιθύμητοι από τη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ είναι οι κεντρικοί εκφραστές της τρίχρονης νεοφιλελεύθερης λαίλαπας της ΝΔ την περίοδο '90 - '93». Η ίδια εκτιμά ότι «η επιλογή της ηγεσίας για συνεργασία και διαβούλευση με τους Μάνο - Ανδριανόπουλο, προσβάλλει την ιδεολογία, την ιστορία και τα οράματα» του ΠΑΣΟΚ. Οπως αναφέρει σε άλλο σημείο, «τέτοιες ανατροπές δεν καλύπτονται από λευκές εντολές» και αναφέρεται στην ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπου όπως λέει όσοι ψήφισαν έδωσαν εντολή «για να αποκτήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ την κοινωνική του φυσιογνωμία και όχι να τη μεταλλάξει και να το μετασχηματίσει σε δεξιό διαχειριστικό φορέα».

Η ίδια συνεχίζει: «Η ευθύνη της ηγεσίας για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει πριν και μετά τις εκλογές είναι τεράστια, μετατοπίζει συνολικά την πολιτική ζωή στο συντηρητισμό, στην εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, στη συνεχή συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, του εισοδήματος και των κατακτήσεων του λαού. Δυστυχώς αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι δεν αρκεί η αλλαγή προσώπων για να ανακτήσει το ΠΑΣΟΚ την πολιτική του αξιοπιστία, αλλά απαιτείται αλλαγή πολιτικής». Και ζητά άμεση σύγκληση της ΚΕ».

Από την Πάτρα, ο επίσης συνδικαλιστής και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Λιακόπουλος, σε συνέντευξή του δηλώνει ότι «δεν είναι σύντροφοί μας» οι Μάνος και Ανδριανόπουλος, «γιατί, συμπληρώνει, θα πρέπει να προσχωρήσω σε θατσερικές απόψεις για να γίνει σύντροφός μου ο Ανδριανόπουλος». Ο ίδιος δηλώνει ότι τον αφήνει «αδιάφορο η προσχώρηση της κ. Δαμανάκη και θεωρώ λιγότερο ευπρόσδεκτη την προσχώρηση του κ. Ανδρουλάκη». Διευκρινίζει ότι ενώ πίστευε πως το ΠΑΣΟΚ θα είχε καλή τύχη στις εκλογές, τώρα «φοβάμαι ότι περισσότερη σύγχυση δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή ανθρώπων οι οποίοι επιμένουν σε πολιτικές οι οποίες είναι θατσερικού τύπου, που όχι μόνο δεν ευνοούν τους εργαζόμενους, αλλά σε κάθε περίπτωση επιμένουν ότι οι πολιτικές που μπορούν και πρέπει να εφαρμοστούν σε μια χώρα είναι οι πολιτικές εκείνες οι οποίες είναι αντικοινωνικές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2005-11-18 00:00:00.0)
Με ίδιο νόμισμα(2004-03-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-02-12 00:00:00.0)
Αφετηρία ανακατατάξεων...(2004-02-12 00:00:00.0)
Κόμμα των «μη προνομιούχων»!(2004-02-11 00:00:00.0)
Αναζητούνται «καταστατικές ρυθμίσεις»(2004-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ