Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές περιπλανήσεις

Εργο του Κ. Μουδάτσου
Εργο του Κ. Μουδάτσου
Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κωστή Μουδάτσου φιλοξενείται (έως 29/2), στην γκαλερί της «Ερσης» (Κλεομένους 4). Πρόκειται για την πρόσφατη εικαστική του δημιουργία, στην οποία ο καλλιτέχνης ανοίγει ένα διάλογο με την πραγματικότητα και τη μνήμη, την παρουσία και την απουσία.

-- Σαράντα περίπου πίνακες ζωγραφικής, υδατογραφίες με θέματα από την καθημερινότητα της πόλης, τη λαϊκή αγορά, Τσιγγάνες, τοπία από την ελληνική ύπαιθρο, παρουσιάζει ο ζωγράφος Λάμπρος Προβίδας στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Χολαργού (Περικλέους 55, Δημαρχείο Χολαργού).

-- Είκοσι πέντε πίνακες ζωγραφικής, δημιουργίες των τριών τελευταίων χρόνων παρουσιάζει ο Γιώργος Καρακίτσος στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 9/2 (7 μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Τοπία αστικά, σταθμοί τρένων, τοπία μοναχικά, αποκαλύπτουν εικόνες γνώριμες, που με νοσταλγία ανακαλεί η μνήμη.

-- Εκθεση ζωγραφικής της Δέσποινας Παρασκευοπούλου εγκαινιάζεται στις 9/2 (7.30 μ.μ.), στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλ. Βικτωρίας). Πρόκειται για έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων, ελαιογραφίες σε καμβά, σε ξύλο ή σε χαρτόνι, όπου η εικόνα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, χωρίς να γίνεται αυτοσκοπός. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28/2.

-- Εγκαινιάζεται στις 10/2 (7 μ.μ.) στην γκαλερί «Περιπλάνηση» (Δούσμανη 5, Γλυφάδα), έκθεση έργων των: Σ. Φρακτοπούλου, Ε. Χατζηαλεξιάδη, Δ. Χουσάκου. Με μέταλλο, ξύλο, χειροποίητο χαρτί, κεραμίδια, μάρμαρο, οι παραπάνω καλλιτέχνες δημιουργούν περίτεχνες κατασκευές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ