Κυριακή 9 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για ατζέντα (9/4 έως 15/4)
Κυριακή (9/4)
  • Καλλιόπη Βέττα (15-16/4)
    Καλλιόπη Βέττα (15-16/4)
    Συνεχίζεται με επιτυχία στις αίθουσες τέχνης «Ζήτα - Μι» (Προξένου Κορομηλά 1) και «Μεταμόρφωσις» (Τσιμισκή 128) στη Θεσσαλονίκη, η παρουσίαση έργων του Γιάννη Ζήκα.
  • Δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, με θέμα «Δημοσιογραφία και γλώσσα» που διοργανώνει το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ, στην αίθουσα «Γεωργίου Καράντζα», 1ος όροφος και στην αίθουσα 3ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
Δευτέρα (10/4)
  • Βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Το γονίδιο της αμφιβολίας», διοργανώνεται, στο «Νέο ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη (Σπ. Τρικούπη 34, Εξάρχεια), στις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Ο Αχιλλέας Κυριακίδης θα παρουσιάσει τον συγγραφέα και ο Γιάννης Θωμάς θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο.
  • Η ομάδα σύγχρονου χορού «Πρόσκαιρη Σύνθεση» της Ντορίνας Καλεθριανού, παρουσιάζει από σήμερα έως και τις 16/4 (9μμ), την «Γέρμα» του Φ. Γκ. Λόρκα, σε χορευτική απόδοση. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο «Εργοστάσιο» (Λεωφ. Βουλιαγμένης 268). Χορογραφία Ντορίνα Καλεθριανού, μουσική Σωκράτης Σινόπουλος, σκηνικά - κοστούμια Λέα Κούση. Χορεύουν οι: Ντ. Καλεθριανού, Φ. Τάκος, Ουλφ Λίντστρομ, Λ. Θωμαδάκη, Δ. Δημοπούλου, Κ. Κοτρίδου, Μ. Αναγνωστάκης.
  • Το μουσικό σχήμα «Τρίχορδο» (10, 11, 12/4) θα βρίσκεται στο House of Art (Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή).
Τρίτη (11/4)
  • Ο Αρης Χριστοφέλης «καθρεφτίζεται» μέσα από τις μουσικές, τους στίχους και τις εικόνες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του, στο Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9 - 11), στην Πλάκα, στις 8:30 το βράδυ.
  • Αρης Χριστοφέλλης (11/4)
    Αρης Χριστοφέλλης (11/4)
    Διπλά εγκαίνια απόψε στην γκαλερί «Σκουφά» (Σκουφά 4). Παρουσιάζεται η καινούρια δουλιά του Δημήτρη Φαμελιάρη, με θέματα, αντικείμενα της καθημερινότητας, νεκρές φύσεις και τοπία. Στον ίδιο χώρο ο Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος παρουσιάζει δημιουργίες μιας «κρυφής» του αγάπης, της κεραμικής. Οι φιγούρες του είναι εξαιρετικά πρωτότυπες, σε ένα μοναδικό, προσωπικό κλίμα, απόλυτα σύγχρονο και διαχρονικό.
Τετάρτη (12/4)
  • Εκθεση έργων ζωγραφικής της Ιωάννας Μπουρδάκη εγκαινιάζεται σήμερα στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο (πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος). Τίτλος της «Μίνως». Πρόκειται για την πρόσφατη εικαστική της δημιουργία. Εργα εμπνευσμένα από τον Μινωικό πολιτισμό. Σχήματα αδρά και τονισμένα, τα οποία αναδομούν δημιουργικά Μινωικά ειδώλια και ζωγραφήματα.
  • Στην αίθουσα του Ινστιτούτου «Γκαίτε» (Ομήρου 14 - 16), στις 8:30 μμ, θα δοθεί συναυλία με το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Ιάκωβου Κονιτόπουλου. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία της Σχολής «Μωραΐτη» υπό τη διεύθυνση του Βαλέρι Ορέσκιν.
Πέμπτη (13/4)
  • Εγκαινιάζεται σήμερα (7μμ) στην γκαλερί «Αργώ» (Μέρλιν 8), έκθεση έργων ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής του Κώστα Ανδρέου.
  • Ο Νίκος Κυπουργός στη μουσική σκηνή «Αθηνά» (Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο), στις 13, 14 και 15/4.
Παρασκευή (14/4)
  • Τα «Ξύλινα Σπαθιά» θα βρίσκονται (Παρασκευή και Σάββατο) στον «Αέρα», στην Κεντρική Πλατεία Πετρούπολης.
Σάββατο (15/4)
  • Μεγάλα έργα των Μπαχ, Σοπέν, Αμαραντίδη και Σκαλκώτα, θα παρουσιάσει ο Γιάννης Χάλεκερ, στο Ωδείο «Ατενέουμ» (Αδριανού 3, Πλάκα), στις 8:30 το βράδυ.
  • Κεραμικό του Κ. Παπατριανταφυλλόπουλου (11/4)
    Κεραμικό του Κ. Παπατριανταφυλλόπουλου (11/4)
    Η τέταρτη ατομική έκθεση της Ιωάννας Ράλλη φιλοξενείται στην γκαλερί «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9). Παρουσιάζονται σαράντα ασπρόμαυρες φωτογραφίες οι οποίες συνθέτουν το προσωπικό της ημερολόγιο από το 1995 μέχρι σήμερα.
  • Με τραγούδια από τους δύο προσωπικούς της δίσκους συνδυασμένα με κομμάτια μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών θα βρίσκεται στο «House of Art» (15 - 16/4), η Καλλιόπη Βέττα με τον Γιάννη Ιωάννου.

Εργο του Γ. Ζήκα (9/4)
Εργο του Γ. Ζήκα (9/4)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ