Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κέρδος είναι η φυγή - και με την ψήφο - από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ

Κανένας δεν έχασε αντιστεκόμενος. Κερδισμένοι σήμερα θα είναι αυτοί που θα απεγκλωβιστούν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και με την ψήφο τους.

Στις δύο αυτές φράσεις επικεντρώνεται το σχόλιο που έκανε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της συνέντευξης στο Ζάππειο, με αφορμή το ένα μετά το άλλο τα εκβιαστικά διλήμματα που μπαίνουν μπροστά στους ψηφοφόρους.

«Επιτρέψτε μου, είπε, να κάνω ένα σχόλιο για τις τελευταίες εξελίξεις που ζούμε και μέσα στην Ελλάδα, αλλά και εκτός Ελλάδας κατά κάποιο τρόπο. Εχουν σχέση με το Κυπριακό. Νομίζουμε ότι όλα αυτά τα γεγονότα δείχνουν ένα μεγάλο ζήτημα: Οτι ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία, οι γυναίκες, τα στρατευμένα παιδιά του λαού και τα μόνιμα στελέχη στις Ενοπλες Δυνάμεις, οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό, ζουν κάτω από πολλά εκβιαστικά διλήμματα και αυτά τα εκβιαστικά διλήμματα συνδέονται και με τις εκλογές και με το κριτήριο της ψήφου.

Εμείς τα απορρίπτουμε. Π.χ. απορρίπτουμε το εκβιαστικό δίλημμα που λέει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παραιτηθούν από τα οράματα, τα δικαιώματά τους, να δεχτούν να ζουν σαν φτηνή εργατική δύναμη, δουλεύοντας πότε - πότε, γιατί αν δεν τα δεχτούν αυτά, θα χαθούν ολότελα.

Να δεχτούν π.χ. επενδύσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον και αν δεν τα δεχτούν πάλι θα χαθούν. Να δεχτούμε εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, να ανεχόμαστε ή να δεχόμαστε η Ελλάδα να συμμετέχει ενεργά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος άλλων λαών, γειτονικών και παραπέρα, αλλιώς θα χαθούμε.

Κανένας και καμιά και πολύ περισσότερο ένας λαός ή λαοί, δε χάνονται όταν αντιστέκονται. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα. Και καλούμε οι εκλογές στις 7 του Μάρτη να αναδείξουν όλους εκείνους τους υποψιασμένους, γιατί αυτοί είναι πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, να αναδείξουν όλους αυτούς τους υποψιασμένους σε μία δύναμη χειραφέτησης από τα εκβιαστικά διλήμματα, που πλασάρονται από παντού και στην προκειμένη περίπτωση προβάλλονται από τα κόμματα του δικομματισμού, από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Επαναλαμβάνουμε: Κανείς δε χάθηκε όταν τόλμησε να αντισταθεί. Αυτό το δείχνει η ιστορία μας. Αυτό το δείχνει και το σήμερα και το παρελθόν. Και ό,τι έχουμε κρατήσει από τα παλιά ή ό,τι έχουμε αποτρέψει από τα χειρότερα, είναι διότι υπήρχαν αντιστάσεις σε τούτο τον τόπο. Επομένως, κερδισμένοι δε θα είναι εκείνοι που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία. Κερδισμένοι θα είναι εκείνοι που θα έχουν φύγει από αυτά τα κόμματα και με την ψήφο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέχρι να κλείσει και η τελευταία κάλπη...(2019-07-06 00:00:00.0)
Ψήφο στη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κόντρα στη βαρβαρότητα(2010-11-06 00:00:00.0)
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ με ψήφο μαζικά στη «Λαϊκή Συσπείρωση»(2010-10-31 00:00:00.0)
Ούτε ώρα χαμένη(2009-09-30 00:00:00.0)
Στο χέρι τους να είναι οι κερδισμένοι(1998-03-24 00:00:00.0)
Τα πραγματικά διλήμματα(1996-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ