Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Η «μεγάλη επιτυχία»... «Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μόνο μέσα από μια τέτοια ριζοσπαστική προεκλογική εκστρατεία, μπορεί να ελπίζει το ΠΑΣΟΚ ότι θα κερδίσει τις εκλογές και θα φέρει ξανά κοντά του απογοητευμένους ψηφοφόρους. Κι αυτή ακριβώς είναι η μεγάλη επιτυχία του κ. Γ. Παπανδρέου: έχει καταφέρει να ταράξει τα νερά. Εχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των πολιτών - ακόμα και αυτών που είχαν πάρει διαζύγιο από την πολιτική. Και έχει αναζωογονήσει συνολικά τον πολιτικό διάλογο. Αυτός ίσως να είναι και ο μόνος δρόμος για την ανανέωση συνολικά του πολιτικού μας συστήματος!» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

«Παράπονα»... «Αν η ΝΔ είχε αποτολμήσει να προτείνει την κατάργηση βασικών αρχών του ασφαλιστικού συστήματος, όπως είναι η υποχρεωτική ασφάλιση των νεοπροσλαμβανομένων, θα είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων, ενώ στην προκειμένη περίπτωση η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα προβάλλει μία πρόταση την οποία ακόμα και τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκαν ότι δεν απέφερε αποτελέσματα όπου τυχόν εφαρμόστηκε» (Από το άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).

«Ουσιαστική» ερώτηση... «H ερώτηση, η οποία τώρα τίθεται από φίλους που παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα, είναι ουσιαστική αν και πολύ ευγενικά διατυπωμένη. O κ. Παπανδρέου είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει σε γενικές γραμμές την ευρωπαϊκή οδό, όμως θα θελήσει, αν υπάρξει κρίσιμη στιγμή αντιπαράθεσης, να επιλέξει εκείνη τη λύση που θα συνέτασσε τη χώρα στον πυρήνα των κεντρικών ευρωπαϊκών δυνάμεων ή θα ακολουθούσε τον δρόμο των ατλαντιστών της EE; Οι μέχρι τώρα πληροφορίες από το επιτελείο του διαδόχου, καθώς ο ίδιος δεν έχει δώσει στίγμα, όπως και σε πολλά άλλα κεντρικά πολιτικά θέματα, δεν είναι πολύ ενθαρρυντικές» (Χρ. Παναγόπουλος -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ