Πέμπτη 22 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Επικίνδυνες οι κυβερνητικές πρακτικές

«Επικίνδυνες διαστάσεις προσλαμβάνει η χρησιμοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων», επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), σχολιάζοντας τη χρήση των αστυνομικών δυνάμεων εκ μέρους της κυβέρνησης. Παράλληλα, τονίζει πως «δεν μπορεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την Αστυνομία, για να εξαναγκάζει την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων εναντίον των οποίων εξεγείρονται ολόκληρα τμήματα της κοινωνίας».

Η ΠΟΑΣΥ καλεί τους αστυνομικούς να σταθμίζουν τα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψιν ότι ιερότερο όλων είναι το υπέρτατο αγαθό της ζωής του ανθρώπου και η σωματική ακεραιότητα των ιδίων. Και προσθέτει πως: «Αυτονόητο ότι δύνανται να αρνούνται την εκτέλεση παράνομων και αντικοινωνικών εντολών».

Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της, υπογραμμίζοντας ότι «το ακραίο μέτρο της διάλυσης μιας συγκέντρωσης με τη χρήση χημικών, τείνει να εξελιχθεί σε συνήθη πρακτική και τα χημικά αέρια τείνουν να εξελιχθούν σε καθημερινό όπλο της Αστυνομίας». Τέλος, προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι με την αλόγιστη χρήση των αστυνομικών δυνάμεων ρίχνει η ίδια λάδι στη φωτιά, οξύνοντας τις κοινωνικές αντιθέσεις και διευρύνοντας το χάσμα κοινωνίας και αστυνομίας.

Σε άλλο «μήκος κύματος» η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, με χτεσινή ανακοίνωσή της ισχυρίζεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η αστυνομική δύναμη έξω από το υπουργείο Εργασίας ήταν ...εκτεθειμένη απέναντι στους διαδηλωτές, ενώ «ήταν γνωστές οι προθέσεις των διαδηλωτών για τη διά της βίας είσοδο και μεγάλος αριθμός εξ αυτών εμφανώς έφεραν ξύλα, σίδερα και πέτρες. Επιμόνως, τονιζόταν στους συγκεκριμένους αστυνομικούς ότι δεν πρέπει να φέρουν μέτρα αυτοπροστασίας (ασπίδες και κράνη). Ρωτά δε «ποιος δεν επέτρεπε στις διμοιρίες της ΥΑΤ για άμεση επέμβασή τους. Επρεπε να υπάρξει κάποια καθυστέρηση ίσως, έτσι ώστε να υπάρξει και "ολίγον αίμα" για πολιτικά οφέλη»;

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του επικεφαλής των μέτρων τάξης στο υπουργείο Εργασίας και με αγωγή κατά του Δημοσίου ζητά αποζημίωση για τους τραυματισθέντες συναδέλφους τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ