Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στο δρόμο οι γυμναστές της «Ολυμπιακής Παιδείας»

Η κυβερνητική πολιτική της αδιοριστίας τούς στέλνει στην ανεργία

ICON

Αλλη μια κατηγορία εργαζομένων - ομήρων της αντεργατικής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης βγήκε χθες στο δρόμο. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, που εργάζονται στο πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας και αντιμετωπίζουν το μέλλον της ανεργίας, μετά το τέλος του προγράμματος, τον Ιούνη του 2004. Είναι άλλο ένα παράδειγμα του καθεστώτος επέκτασης των ελαστικών μορφών εργασίας στην εκπαίδευση που επέβαλε η κυβέρνηση, με την πολιτική της φτηνής εκπαίδευσης, των λιγότερων μόνιμων διορισμών και της ευρείας χρήσης αναπληρωτών και ωρομισθίων.

Οι γυμναστές από πολλές περιοχές της χώρας συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση στα γραφεία του «Αθήνα 2004» και στο υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας, από τον οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν εισέπραξαν κάποια ουσιαστική δέσμευση, αλλά τους παρέπεμψε στις προγραμματικές διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ. «Το μάθημα της Ολυμπιακής Παιδείας είναι παιδί αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε αργότερα ο υπουργός Παιδείας για το πρόγραμμα, το οποίο, τη στιγμή που η κυβέρνηση αφήνει πίσω σε αθλητική υποδομή τα σχολεία και οι μεγάλες ανάγκες της Φυσικής Αγωγής παραμένουν, εισήχθη στο σχολικό πρόγραμμα ως μια προπαγανδιστική παρέμβαση στους μαθητές, με σκοπό τη γνωριμία με το λεγόμενο Ολυμπιακό ιδεώδες και την προσέλκυση εθελοντών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε επίσης ότι δεν είναι δυνατό να γίνει δεκτό το αίτημα των καθηγητών Ολυμπιακής Παιδείας για μονιμοποίηση, καθώς αποτελούν τμήμα των αναπληρωτών, θυμίζοντας έτσι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης την ίδια αβεβαιότητα που νιώθουν σήμερα χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται ως αναπληρωτές.

Από την πρώτη στιγμή, ο «Ρ» και το ΚΚΕ έχουν επισημάνει ότι αυτή η πολιτική της φτηνής εκπαίδευσης, της αδιοριστίας και της κατάργησης της επετηρίδας θα είχε επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και αυτό φαίνεται και από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που λειτουργεί με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκές καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ έχει προβάλει την ανάγκη της αναβάθμισης του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής ως συστατικό μέρος του προγράμματος του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ