Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το ΚΚΕ με τους νέους
  • Πλατιά εξόρμηση στη νεολαία ξεκινούν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ
  • Μεγάλες συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών

Πλατιά πολιτική εξόρμηση στη νεολαία της Θεσσαλίας ξεκινούν οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στο πλαίσιό της, κλιμάκια του Κόμματος και της ΚΝΕ θα επισκεφτούν όλους τους χώρους, όπου ζει, εργάζεται, ή σπουδάζει η νεολαία, για να συζητήσουν με τους νέους ανθρώπους τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα της νέας γενιάς και γενικότερα τα προβλήματα του λαού και της χώρας μας.

Η εξόρμηση θα κλιμακωθεί με μεγάλες συγκεντρώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών και σε άλλες πόλεις. Την Κυριακή, 25 Γενάρη, πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις στο Βόλο (στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου), στα Τρίκαλα (στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τρικκαίων) και στην Καρδίτσα (στις 7 μ.μ. στο Παυσίλυπο), ενώ την Παρασκευή, 30 Γενάρη, στις 7 μ.μ. θα γίνει η συγκέντρωση στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο» της Λάρισας. Στις 18 Γενάρη θα προηγηθεί συγκέντρωση στον Τύρναβο.

Στόχος όλων αυτών των εκδηλώσεων είναι να αναπτυχθεί, κατά την προεκλογική περίοδο, ένας άμεσος, ανοιχτός, πλούσιος και γόνιμος διάλογος του ΚΚΕ με τους νέους της Θεσσαλίας. Κι όπως εκτιμούν οι σύντροφοι στην περιοχή, υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις να δημιουργηθεί ένα ισχυρό, διακριτό ρεύμα υπέρ του ΚΚΕ μέσα στη νεολαία, που θα συμβάλει και στην εκλογική ενίσχυση του Κόμματος. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες να μπουν στην εκλογική μάχη αξιόλογες δυνάμεις της νεολαίας, πέραν των μελών και στελεχών της ΚΝΕ και μεγάλα περιθώρια απεγκλωβισμού πολλών νέων από τα «δόκανα» του δικομματισμού.

Προετοιμασία και οργάνωση

Απ' αυτήν την άποψη - τονίζουν οι σύντροφοι - έχει ξεχωριστή σημασία να εξασφαλιστεί η επιτυχία της πολιτικής εξόρμησης στη νεολαία και υπογραμμίζουν ότι λαμβάνονται τα μέτρα που απαιτούνται για τη διασφάλιση της μαζικότητας, αλλά και της ελκυστικότητας των συγκεντρώσεων και των άλλων εκδηλώσεων. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί, ώστε η προεκλογική συζήτηση με τους νέους ανθρώπους που θα αναπτυχθεί να είναι καλά προετοιμασμένη και οργανωμένη, για να σταθεί στην ουσία των προβλημάτων, των προβληματισμών, των ελπίδων και των προσδοκιών της νεολαίας. Να είναι μια συζήτηση, στην οποία θα προβάλλονται η αξιοπιστία των θέσεων του ΚΚΕ, η συνέπεια λόγων και έργων, η σταθερότητά του στο πλευρό του λαού και της νεολαίας, η δικαίωση της πολιτικής του, η επιμονή του στις αξίες, στα ιδανικά και τα οράματα, για μια καλύτερη κοινωνία και, ταυτόχρονα, θα διατυπώνονται ερωτήματα, απορίες, απόψεις και προτάσεις των νέων σχετικά με τις θέσεις του ΚΚΕ, θα μεταφέρεται η πολιτική εμπειρία από τη δράση τους στο κοινωνικοπολιτικό κίνημα.

Κόντρα στην τακτική του δικομματισμού

Αυτή η διαφορετική μορφή προεκλογικών συναντήσεων με τη νεολαία που επιλέγει το ΚΚΕ βρίσκεται στον αντίποδα της προσπάθειας του δικομματισμού, να μετατρέψει την προεκλογική περίοδο σε πεδίο «ήπιων κι ευγενικών», ή «άγριων κι αγενών» και πάντως ανούσιων αντιπαραθέσεων στα ΜΜΕ για τα μηνύματα που στέλνουν οι δημοσκοπήσεις, για το ποιος εκ των δυο αρχηγών φαίνεται πιο νέος και πιο όμορφος.

Η πρόσκληση, με την οποία οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν στις συγκεντρώσεις κάθε νέο και νέα της Θεσσαλίας, αναφέρει ότι «είναι καιρός ν' ανοίξεις την "ομπρέλα" για να προφυλαχτείς από τη βροχή "φιλίας" και υποσχέσεων, που θα δεχτείς από κάθε λογής "Μαυρογιαλούρους" του πρασινο-γαλάζιου δικομματισμού». Στην ίδια πρόσκληση αναγράφεται ένα απόσπασμα από όσα έγραφε ο Δ. Γληνός για τη νεολαία, πριν από 72 χρόνια και είναι σαν ν' αναφέρονται στο σήμερα. Εγραφε, λοιπόν, απευθυνόμενος στη νεολαία, το Μάη του 1932, ο μεγάλος δάσκαλος και φιλόσοφος, ο διαβασμένος και ακλόνητος κομμουνιστής: «Οι δρόμοι που ανοίγονται σήμερα μπροστά σας δεν είναι πολλοί, είναι δύο. Είτε θελήσετε να τους αναγνωρίσετε, είτε όχι, είτε προσπαθήσουν να σας τους κρύψουν μέσα στην ομίχλη ιδεαλιστικών σοφισμάτων, οι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά σας είναι δύο: `Η θα πάτε με το μέρος της συντήρησης και της αντίδρασης, ή θα πάτε με το μέρος της επανάστασης....

Αλήθεια! Σκεφτείτε λιγάκι. Από πού έρχεστε σεις, παιδιά μου; Από ποια κοινωνικά στρώματα; Πού ανήκετε; Το μεγαλύτερο πλήθος από σας είναι φτωχά παιδιά. Η αστική τάξη, βέβαια, υψώνει μπροστά στα μάτια όλων σας το τίμημα της προδοσίας: Θέσεις κρατικές, πελατεία, αξιώματα, τίτλους, για να γίνετε πνευματικοί στυλοβάτες της...

Αν, όμως, ακούσετε τι σας λέει κατάβαθα το αίμα σας, δε θα αλλαξοπιστήσετε, δε θα προδώσετε την τάξη σας. Θα πάτε με το μέρος των φτωχών και θα αγωνιστείτε και σεις για να θεμελιώσετε τη νέα ζωή. Και τότε θα βαδίσετε με βήμα ακλόνητο στο δρόμο που αληθινά ανοίγεται μπροστά σας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ