Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πουλάει «οράματα» και «αλλαγή»!

Κλιμακώνεται η επιχείρηση εξαπάτησης και παραπλάνησης από την ηγεσία της ΝΔ, που μοιράζει με τη σειρά της «οράματα» και «αλλαγή», αποφασισμένη να μην υστερήσει σε ψηφοθηρία έναντι του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, επιχειρεί να υποχρεώσει τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να απολογηθεί για τα άλυτα προβλήματα, αλλά συναγωνίζεται μαζί του σε νεοφιλελεύθερες ιδέες.

Ο Κ. Καραμανλής, σε ένα παραλήρημα δημαγωγίας, δε δίστασε χτες να ισχυριστεί ότι τα αιτήματα των πολιτών είναι ταυτόσημα με το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του, βαφτίζοντας ταυτόχρονα τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του «νέο ελληνικό όραμα»(!). «Τα αιτήματα των πολιτών είναι σήμερα ταυτόσημα με τις προτεραιότητες, τις θέσεις, τις προγραμματικές διακηρύξεις της ΝΔ», υποστήριξε μιλώντας, χτες, στην παρουσίαση του προγράμματος για την Υγεία, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητά του «να προχωρήσουμε στις αλλαγές που ζητούν οι πολίτες για ένα νέο ελληνικό όραμα». Εμφανίστηκε εκφραστής των «αλλαγών που απαιτούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Ελληνες στην οικονομική και κοινωνική πολιτική, στο κράτος και τον τρόπο διακυβέρνησης».

Δήλωσε ότι μπορεί να υλοποιήσει με «συναινετικές μεταρρυθμίσεις» τις αλλαγές που ανταποκρίνονται στα αιτήματα των πολιτών για «περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, καλύτερη Παιδεία, υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, στήριξη των ειδικών ομάδων του πληθυσμού». Επικρίνοντας τις προεκλογικές μεθόδους της κυβέρνησης ταυτόχρονα φωτογράφισε άθελά του και τις δικές του: «Οι ομολογίες της τελευταίας στιγμής και οι υποσχέσεις που μοιράζονται μπροστά στην κάλπη, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται από τους πολίτες, παρά μόνον σαν εμπαιγμός και απόπειρα εξαπάτησης», είπε.

Ταυτόχρονα, επιμένει ότι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι η «συνέχεια» και όχι η αλλαγή. Ο Γ. Σουφλιάς επικαλούμενος τη φράση του Γ. Παπανδρέου ότι «το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι το έργο τους», τόνισε: «Ε, λοιπόν, αυτό είναι σωστό. Αυτό λέμε κι εμείς. Οτι ακόμα και αν άλλαξε αρχηγό, η πολιτική που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που εφαρμόζουν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις του, αυτή που απορρίπτει πλέον η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι μόλις κοπάσει η «επικοινωνιακή καταιγίδα» θα έρθουν στην επιφάνεια τα πραγματικά προβλήματα, φροντίζοντας ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν «ίσους όρους» στα ΜΜΕ. Αποδίδουν το κλείσιμο της «ψαλίδας» με το ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ, στην «πρόωρη» συσπείρωση των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, που όπως λένε, έχει πιάσει «οροφή». Η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τα τελευταία γκάλοπ, δήλωσε ότι «πάμε σε εκλογές πόλωσης, όχι με την έννοια της οξύτητας, αλλά με την έννοια της συσπείρωσης των χώρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ». Αυτό, πρόσθεσε, «έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να εξαφανίζονται από τις δημοσκοπήσεις τα μικρά κόμματα». Την ίδια στιγμή αναζητούν την κατάλληλη, προπαγανδιστικά, στιγμή για να ανακοινώσουν την επιστροφή του Δ. Αβραμόπουλου. Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα ξεκαθαρίσει τη στάση του όσον αφορά το αν θα πολιτευτεί ή όχι στο τέλος του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ