Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Γνώριμα πρόσωπα οι κομμουνιστές

Περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Πατσιλινάκου και Γιάννη Μανουσογιαννάκη

Εκεί που δεν «πιάνει η κακιά σκουριά», τα... ιλουστρασιόν περιτυλίγματα, εκεί που έμαθαν να λένε τα «σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη», στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, έκαναν την πρώτη περιοδεία τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πατσιλινάκος, πρώην δήμαρχος Περάματος, και Γιάννης Μανουσογιαννάκης, πρόεδρος της ναυτεργατικής Ενωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Και οι δύο είναι πρόσωπα γνώριμα στους εργάτες και τους επαγγελματοβιοτέχνες της Ζώνης, οι οποίοι τους υποδέχτηκαν εγκάρδια, ενώ τους συνόδευαν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ιορδάνης Πουντίδης, και μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου. Αλλωστε μαζί έδωσαν και δίνουν τους μεγάλους και μικρούς αγώνες για να κόψουν το δρόμο προς τον αφανισμό που έχει προδιαγράψει σε βάρος της Ζώνης η διαλυτική πολιτική αποβιομηχάνισης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την οποία προσυπογράφει και η ΝΔ.

Και αυτή η αγαστή συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο Πέραμα γίνεται κυριολεκτικά χειροπιαστή. «Οσο ήταν ο Πατσιλινάκος δήμαρχος, κάτι γινόταν στη Ζώνη. Ηταν πιο καλές εποχές», ήταν η χαρακτηριστική φράση του επαγγελματοβιοτέχνη Ανδριτσάκη, ο οποίος διατηρεί ένα μικρό ναυπηγείο. Σήμερα ο νέος δήμαρχος της πόλης είναι εκλεκτός της ΝΔ και σύμφωνα με τους εργαζόμενους δε δίνει δεκάρα για τη Ζώνη. Για τον Ανδριτσάκη τα όσα έκανε ο κομμουνιστής δήμαρχος για τη Ζώνη «είναι ένα ερέθισμα - όπως είπε - για να δω τι θα ψηφίσω».

Στο ναυπηγείο των επαγγελματιοβιοτεχνών Μιχαηλίδη - Κουβουτσάκη οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν τους δύο υποψήφιους βουλευτές με συγκέντρωση. Το λόγο πήρε πρώτος ο Γ. Μανουσογιαννάκης, ο οποίος είπε προς τους εργάτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τα όσα έχουν βιώσει όλη αυτή την περίοδο. «Είναι τώρα η ευκαιρία - είπε - να μαυρίσουμε και τους δύο και να ενισχύσουμε το ΚΚΕ. Γιατί εσείς το ξέρετε πολύ καλά ότι μόνο αυτό στάθηκε και στέκεται δίπλα σας με συνέπεια. Οτι δε θα μπει ποτέ στο δίλημμα με τον εργάτη ή τον λεφτά. Ξέρετε ότι τα προβλήματα έχουν μεγαλώσει για την πλειοψηφία του λαού. Οτι μόνο οι Λάτσηδες και οι Βαρδινογιάννηδες περνάνε καλά. Ηρθε λοιπόν η ώρα να βάλουμε τη βάση για να κάνουμε το ισχυρό μέτωπο της πλειοψηφίας, που θα διεκδικήσει την εξουσία για να ζούμε εμείς καλά και όχι μια χούφτα κεφαλαιοκρατών». Ο Γ. Πατσιλινάκος με τη σειρά του ξεκαθάρισε: «Είδατε ότι από το 1995 προσπαθούν να βάλουν λουκέτο στη Ζώνη, όμως τους εμποδίζουν οι αγώνες μας. Ενα δυνατό ΚΚΕ θα μπορέσει να δυναμώσει ακόμα τους αγώνες όχι μόνο για τη διατήρηση της Ζώνης, αλλά συνολικά για την αναστροφή της σημερινής κατάστασης. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Θερμά υποδέχτηκαν τους κομμουνιστές οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματοβιοτέχνες σε όσα ναυπηγεία περιόδευσαν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέτωπο αγώνων και Τέχνη(2008-05-31 00:00:00.0)
Κυβερνητικό αίσχος!(2000-06-28 00:00:00.0)
Η Ντ. Μπακογιάννη... ενημερώνεται(1999-02-03 00:00:00.0)
Ελληνόκτητα πλοία σε γερμανικά ναυπηγεία!(1999-01-14 00:00:00.0)
Σταθερά στην αγωνιστική διεκδικητική κατεύθυνση(1998-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ