Τρίτη 6 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καριώτικο πολιτικοσατιρικό χιούμορ

Ημερολόγιο του Συλλόγου Νεολαίας Ικαρίας

«Αλμα εις ξαπλούν», «ελληνορωμαϊκή κραιπάλη», «βράδην», «άρση μπιρών», «μασελοδρομίες», «υπνιοσανίδα» και «κοπρηλασία» «ντύνουν» τους μήνες του νέου έτους, αλλά και τη «Χασομεριάδα 2004». Πρόκειται για το ημερολόγιο του 2004 του Χασομεριονίκη, που έβγαλε ο Σύλλογος Νεολαίας Ικαρίας και αφιερώνεται στον ερασιτεχνικό, συλλογικό, μαζικό και λαϊκό αθλητισμό και - όπως σημειώνεται στο έξυπνο εισαγωγικό - «τέτοιας ποιότητας και αξίας αθλητισμός γεννιέται στις αλάνες και στηρίζεται από τις τοπικές κοινωνίες προάγοντας την άμιλλα, την εκγύμναση νου και σώματος, τη συναδέλφωση και την παγκόσμια ειρήνη. Αντίθετα οι «αθάνατοι», οι «λόρδοι», οι «πρίγκιπες», οι «άρχοντες», οι χορηγοί - σπόνσορες, οι αργυραμοιβοί, οι επαγγελματίες, οι εργολάβοι και οι πάσης φύσεως παράγοντες, αποτελούν ασφαλώς ξένο σώμα από τον αγνό και υγιή αθλητισμό που όλοι οι νέοι ονειρεύονται».

Στις σελίδες του ημερολογίου πρωταγωνιστεί ο Σιφούνιος, με μια σχετική παραλλαγή των σύγχρονων αθλημάτων στα οποία διαγωνίζεται, ο οποίος σατιρίζει τους αθλητές που κάνουν χρήση αναβολικών, τους διαιτητές που χρηματίζονται, τους χορηγούς που καταβροχθίζουν τα πάντα, τους «εθελοντές» που θα σηκώσουν «αφιλοκερδώς» το βάρος της διοργάνωσης και φυσικά όλους τους χειροκροτητές και κλακαδόρους που θα πληρώσουν ακριβά το «μάρμαρο» την επόμενη μέρα.

Οσο για τον εθελοντισμό της εκμετάλλευσης και τους Ολυμπιακούς Αγώνες των πολυεθνικών, το μήνυμα είναι σαφές: «Οταν γύρω σου χορεύουνε τα δισ. θα είσαι στούρνος αν πας εθελοντής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τουρνουά μπάσκετ στη Ρόδο(5/8/2020)
Μετατρέπει τα σωματεία σε πολυκαταστήματα(13/12/2014)
Το «κερασάκι» του εθελοντισμού...(21/5/2011)
Η Διακομματική του 2005 και η θέση του ΚΚΕ(12/4/2008)
Το «δελφινάκι» και οι καρχαρίες...(14/9/2004)
Υιοθετεί τις φοροαπαλλαγές και τις «προίκες» η κυβέρνηση(13/6/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org