Κυριακή 4 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή 4/1
 • Σταμάτης Κραουνάκης
  Σταμάτης Κραουνάκης
  Δύο τελευταίες παραστάσεις σήμερα και την Τετάρτη του «Καρυοθραύστη», που παρουσιάζει το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Την παραγωγή υπογράφει ο Πιερ Λακότ. Χορεύουν οι: Α. Στεργιανού, Μ. Μηλιοπούλου, Στ. Παπανούσης, Γ. Βαρβαριώτης κ.ά.
Δευτέρα 5/1
 • Στη μουσική θεατρική σκηνή «Αθηναΐς», σήμερα (10 μ.μ.), ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Ομάδα Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου Σπείρα - Σπείρα παρουσιάζουν εκτάκτως την «Κλασική συνταγή». Η παράσταση επαναλαμβάνεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Στον ίδιο χώρο αύριο (5 μ.μ.), εκτάκτως, θα παρουσιαστεί η «Συνωμοσία των Λουκουμάδων», η οποία επαναλαμβάνεται κάθε Κυριακή (12 μ.μ.).
 • Μία παράσταση κρουστών... χωρίς τέλος, παρουσιάζουν κάθε Δευτέρα (10.30 μ.μ.), στο καφέ «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78), τα «Κρόταλα».
 • Μνήμες από παραστάσεις του Κουν, για τις οποίες έγραψε τα πιο αγαπημένα τραγούδια ο Μάνος Χατζιδάκις, καταθέτει η παράσταση «Ο ύμνος στους Θεούς ας πάει», που θα παρουσιαστεί στο «Θέατρο Τέχνης - Κουν» στο Υπόγειο (5, 6, 12 και 13 Ιανουαρίου). Η επιλογή του υλικού και η μουσική διδασκαλία είναι του Φίλιππου Τσαλαχούρη και η σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.
Τετάρτη 7/1
 • Εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη), έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Λιάπη. Θα παρουσιαστούν 24 έργα - λάδια μικρών και μεσαίων διαστάσεων - δημιουργίες των τριών τελευταίων χρόνων.
 • Συνεχίζεται στην αίθουσα τέχνης «Metamorfosis» (Χρ. Σμύρνης 12, Θεσσαλονίκη), η έκθεση ζωγραφικής του Θεόδωρου Μανωλίδη. Οπως σημείωνε ο Νίκος Αλεξίου: «Η τέχνη του Μανωλίδη σκιαγραφείται - διαχρονική - δισδιάστατη - συμβολική, επιτυγχάνοντας την οπτική εναρμόνιση του χτες και του σήμερα. Οι πίνακές του ξεκινούν από το παρελθόν, είναι στη σημερινή εικαστική αίσθηση».
Πέμπτη 8/1
 • Εργο της Ρ. Παπασπύρου
  Εργο της Ρ. Παπασπύρου
  «Μία ημέρα - σύνθεση σε 15 ενότητες», είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων της Νίκης Παπασπύρου, που εγκαινιάζεται (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Πρόκειται για έργα δουλεμένα σε μουσαμά με ακριλικά χρώματα, που αναφέρονται στο χώρο, στο χρόνο, σε προσωπικές αναζητήσεις και προβληματισμούς.
 • Εκθεση έργων της Οπυς Ζούνη εγκαινιάζεται (7.30 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Ανεμος» (Κυριαζή 36, Κηφισιά).
Παρασκευή 9/1
 • Εγκαινιάζεται στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3), έκθεση έργων του Ανδρέα Γιαννούτσου. Θα εκτεθούν 50 επιτοίχια ιδιώματα ζωγραφικής, σχέδια, επιζωγραφισμένα ανάγλυφα, αλλά και ολόγλυφα αντικείμενα πλαστικής, δημιουργίες των τριών τελευταίων χρόνων.
 • Κάθε Παρασκευή στις 12 τα μεσάνυχτα και κάθε Κυριακή (9.30 μ.μ.), η θεατρική ομάδα «Στούντιο υπό το μηδέν» οργανώνει βραδιές playback Theatre, στο θέατρο «Αργώ». Μια μορφή αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, όπου οι θεατές εμπιστεύονται τις ιστορίες τους στους ηθοποιούς και τις «αναδημιουργούν».
Σάββατο 10/1
 • Στην αίθουσα τέχνης «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, Στοά Πανδρόσου), φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής των: Σούλας Ρεπάνη, Μιγκέλ Καρμπάγιο.

Εργο του Θ. Μανωλίδη
Εργο του Θ. Μανωλίδη

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org