Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ατροφικό το δεκανίκι

Μετά από επαφές και μαραθώνιες διαβουλεύσεις γεννήθηκε, κάπου στη Χαριλάου, ένα νέο σχήμα - φάντασμα, η αυτοαποκαλούμενη «κεντροαριστερή στήριξη».

Χαρές και πανηγύρια στο κυβερνητικό στρατόπεδο μια και απόκτησαν ένα ακόμη ατροφικό δεκανίκι.

Από κοντά και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος αφιερώνοντας μέχρι 4στηλα για να αναγγείλουν το χαρμόσυνο γεγονός. Ενα γεγονός χωρίς πολιτική βαρύτητα.

159 «προσωπικότητες...». Στελέχη της διασπασμένης ΑΕΚΑ (που συνεδριάζουν σε τηλεφωνικό θάλαμο), χαμηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ορισμένοι που πέρασαν κάποτε ευκαιριακά από το χώρο της Αριστεράς υπέγραψαν μια διακήρυξη για μια «προοδευτική διακυβέρνηση».

Βγήκαν στον αέρα καλώντας το λαό της Αριστεράς για συμπαράταξη στο πλευρό του «εκσυγχρονιστή - σοσιαλιστή...» Σημίτη.

Ολοι τους καρεκλοκένταυροι. Ψευτο-ιδεολόγοι χωρίς πολιτικό υπόβαθρο και πολιτική προίκα. Περιφερόμενοι αεριτζήδες, μια και οι περισσότεροι συντηρούνται χρόνια τώρα από τον κρατικό κουρβανά.

Ομως πέφτουν έξω στους υπολογισμούς. Ο ανένταχτος αριστερός, ο προοδευτικός, αλλά και ο συνεπής δημοκράτης γνωρίζουν από την καλή την πολιτική τους διαδρομή και θα τους ανταμείψουν στην κάλπη όποτε και αν εμφανιστούν.

Διανύουμε μια έντονη παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, φορτωμένη με πακέτα παροχών και υποσχέσεις με πολλά «ΘΑ». Ενα παμπάλαιο πολιτικό παραμύθι αρκετά γνώριμο στο λαό. Οι δυο μονομάχοι κονταροχτυπιούνται φραστικά στην εκλογική αρένα για το ποιος θα πάρει το πάπλωμα της εξουσίας.

Η οκτάχρονη «σοσιαλιστική...» κυβέρνηση Σημίτη με την αντιλαϊκή της πολιτική έσυρε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Βουτηγμένη στη διαπλοκή και την κρατική διαφθορά, που καθημερινά τα σκάνδαλα πληθαίνουν, έφεραν τον τόπο στο χάος. Ανεργία, ακρίβεια τσακίζουν τα λαϊκά στρώματα. Υποβαθμισμένη Υγεία, μια και το ΕΣΥ ψυχορραγεί. Παιδεία χωρίς καμιά θετική προοπτική. Το Ασφαλιστικό καρκινοβατεί στα συρτάρια της ΕΕ. Ο αγροτικός πληθυσμός σε απόγνωση. Ο μικρομεσαίος σε μαρασμό και ο μικροσυνταξιούχος ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ολα αυτά συνθέτουν τη θολή εικόνα της κυβέρνησης.

Η ΝΔ πιστή στο ιδεολογικό της υπόβαθρο και τη συντηρητική νεοφιλελεύθερη πολιτική της οραματίζεται και υπόσχεται ότι θα είναι καλύτερος και έντιμος διαχειριστής του συστήματος.

Και οι δυο υπογράφουν και χειροκροτούν τις πολεμικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και είναι ένθερμοι υποστηρικτές της ΕΕ και ΟΝΕ, κοφτερά εργαλεία του καπιταλιστικού συστήματος και της νέας τάξης πραγμάτων.

Από την άλλη όχθη στέκει αμετακίνητο, αταλάντευτο, ασυμβίβαστο και αδιαπραγμάτευτο το ΚΚΕ. Ο κορμός της Αριστεράς. Το κόμμα που δείχνει μια άλλη πολιτική. Αντίσταση, αντεπίθεση και συνεχή αγώνα για να κατέβει ο πήχης των δύο μονομάχων.

Στην αναμενόμενη εκλογική αναμέτρηση θα πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά όσοι εφαρμόζουν, στηρίζουν ή υπόσχονται να συνεχίσουν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική δίνοντας τη μάχη για ένα ισχυρό ΚΚΕ στο νέο Κοινοβούλιο.

Είναι η μόνη ελπίδα που απέμεινε σ' αυτόν τον καταπιεσμένο αλλά περήφανο λαό.


Μπάμπης ΠΑΠΑΓΙΑΛΙΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ