Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ
Ο Κ. Σημίτης «θολώνει» το τοπίο

Με ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που ξεπερνά κατά πολύ τα χρονικά όρια των σεναρίων που ο... ίδιος προκάλεσε και τροφοδοτεί περί τη διαδοχή του, απάντησε χτες ο Κ. Σημίτης, καθιστώντας ακόμα πιο θολό το τοπίο όσον αφορά το είδος των «πρωτοβουλιών» και το χρόνο που προτίθεται να τις λάβει.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός - και ενώ η συζήτηση περί «διαρχίας» του με τον Γ. Παπανδρέου ή των «καθαρών λύσεων» που συνιστούν επιλογή παραίτησης και από πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και από πρωθυπουργός - μετά τη συνεδρίαση του «πρωινού καφέ» και τη συνάντησή του με τον Μ. Χρυσοχοΐδη, διαμήνυσε (διά του κυβερνητικού εκπροσώπου) ότι οι αναμενόμενες κινήσεις του δεν πρόκειται να γίνουν την επομένη των εορτών καθώς το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για τις δραστηριότητές του φαίνεται να έχει «βάθος χρόνου» που φτάνει τουλάχιστον μέχρι τις 14 Φλεβάρη. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία ο Κ. Σημίτης εξήγγειλε ότι θα θέσει προς έγκριση στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ το πρόγραμμα ενόψει των εκλογών... Προηγουμένως θα υπάρξει Υπουργικό Συμβούλιο (8/1), επίσκεψη στα Τέμπη (12/1), συνάντηση με υποψήφιους βουλευτές (13/1), περιοδείες σε Κρήτη (15-16/1) και Θεσσαλία (23/1)...

Παράλληλα, αδιευκρίνιστο παραμένει αν ο Κ. Σημίτης θα πραγματοποιήσει το ταξίδι που είχε προγραμματίσει για τη Γερμανία, αλλά και αν θα μεταβεί στις 9 και 10 του Γενάρη στο Παρίσι, αν και από το Μέγαρο Μαξίμου έχει γίνει δεκτή η σχετική πρόσκληση του Ζακ Σιράκ.

Αυτό το θολό τοπίο δίνει συνεπώς τροφή για ένταση των σεναρίων περί τη διαδοχή και την ενδεχόμενη μετακίνηση του Κ. Σημίτη σε ευρωπαϊκό αξίωμα. Μεταξύ των πολλών δηλώσεων που έγιναν και χτες από πλήθος στελεχών (Γιαννίτσης, Γείτονας, Σηφουνάκης κ.ά.) και που ήρθαν να προστεθούν σε επίσης πλήθος δηλώσεων που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο (Ρέππας, Βενιζέλος, Μαγκριώτης κ.ά.), υπήρξε και η παρέμβαση της Α. Διαμαντοπούλου.

Η επίτροπος υποστήριξε (ρ/σ «Φλας») πως «η αποδοχή του πρωθυπουργού στην Ευρώπη ξεπερνά κατά πολύ το σοσιαλδημοκρατικό μπλοκ», ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να υπάρξει αλλαγή του προέδρου της Κομισιόν ακόμα και εντός Μάρτη και κάλεσε τη ΝΔ να πάρει σαφή θέση για το αν θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας να αναλάβει την προεδρία της Κομισιόν ο Κ. Σημίτης...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ