Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΩΡΙΜΑΝΣΗ» ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ: «Στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων στο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται το ενδεχόμενο της ευρωπαϊκής προοπτικής του Κώστα Σημίτη σε συνάρτηση -φυσικά- με τις αναμενόμενες πρωτοβουλίες του για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Μια προοπτική η οποία, αν και διαψεύδεται επισήμως από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αποκτά νέα δυναμική, λόγω του ευνοϊκού κλίματος που διαμορφώνεται σε πολλές πρωτεύουσες και ιδιαίτερα στις μεγάλες χώρες για τον κ. Σημίτη. Στο ΠΑΣΟΚ κορυφαία στελέχη και υπουργοί εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι ο κ. Σημίτης πρόκειται να μεταπηδήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση» (Λουκάς Δημάκας - ΝΕΑ).

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ: «Αντίστροφα αρχίζει να λειτουργεί πλέον ο χρόνος για την ανακοίνωση των πρωτοβουλιών του Κώστα Σημίτη, και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εξετάζουν τα υπέρ και τα κατά των δύο σεναρίων: του σεναρίου της "καθαρής λύσης" που θέλει τον Κ. Σημίτη να συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να προκηρύσσει Εκτακτο Συνέδριο του κόμματος, ώστε να εκλεγεί άμεσα ο διάδοχός του, και του σεναρίου της "δυαρχίας", που θέλει τον Κ. Σημίτη να παραμένει πρωθυπουργός και να προκηρύσσει απλώς Εκτακτο Συνέδριο για την ανάδειξη του αντικαταστάτη του» (Βασ. Σκουρής -ΕΘΝΟΣ).

ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ «ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ»... «Ακόμη και σε κλονισμό των βασικών παραμέτρων του πολιτικού συστήματος μπορεί να οδηγήσει ο νέος χάρτης αξιών, όπως καταγράφηκε σε πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν 5 πανεπιστημιακοί, σε έρευνα της "Ε". Η συντηρητικοποίηση της κοινωνίας προκύπτει και από έρευνα της VPRC για την "Καθημερινή", που δείχνει ότι το 83% τάσσονται υπέρ των θρησκευτικών στα σχολεία, το 68% υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, το 68% πιστεύουν ότι οι μετανάστες δημιουργούν προβλήματα και πρέπει να φύγουν και το 52% υπέρ της λογοκρισίας των ταινιών. Βασική αιτία, η άγνοια και η δραματοποίηση γεγονότων από την τηλεόραση» (Από το βασικό θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ... «Ωθηση στην αλλαγή ηγεσίας και στο κόμμα και στην κυβέρνηση δίνει ο αμερικανικός παράγοντας και το εκδοτικό κατεστημένο εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων του Κ. Σημίτη για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει μετά τις γιορτές προκειμένου να ανακόψει την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς μία συντριπτική ήττα στις εκλογές» (ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ - Ρίζου).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βιολογική απόκλιση ακόμα και από ένα γονίδιο(2009-02-15 00:00:00.0)
«Εφυγε» ο Π. Παπακυριακόπουλος(2004-05-29 00:00:00.0)
«ΠΑΣΑ» ΣΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ...(2003-07-01 00:00:00.0)
... και σώνει, κύριε πρωθυπουργέ!(2001-05-30 00:00:00.0)
Η άλλη όψη της "ευημερίας"(1999-03-20 00:00:00.0)
Η "ΤΡΙΤΟΔΡΟΜΙΚΗ" ΑΠΑΤΗ(1998-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ