Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αηδόνια, μάγοι, χώρες μυθικές, παραμυθένιες...
«Ο ελαφοβασιλιάς», στη «Μικρή Πόρτα»
«Ο ελαφοβασιλιάς», στη «Μικρή Πόρτα»
  • «Οι μάγοι του χρήματος» του Χρίστου Κόκκινου, παρουσιάζεται στο θέατρο «Αθηνά» από την παιδική σκηνή «Λήδρα», σε σκηνοθεσία Χρίστου Κόκκινου. Παίζουν: Αντώνης Ξένος, Βασίλης Πολίτης, Φωκίων Ζαρίκος, Διονυσία Σεφερλή, Γεώργιος Αναστόπουλος, Ουρανία Αργυροπούλου, Χρίστος Κόκκινος.
  • Τα μεσημέρια της Κυριακής (12 μ.), ο Σταμάτης Κραουνάκης και η «Σπείρα Σπείρα» ανεβάζουν ένα θέαμα τραγουδιών, βασισμένο στο βιβλίο του Γιώργου Σεφέρη «Ποιήματα με ζωγραφιές σε μικρά παιδιά». «Η συνωμοσία των λουκουμάδων» όπως τιτλοφορείται η παιδική μουσική παράσταση, στηρίζεται σε ιδέα - διδασκαλία Σταμάτη Κραουνάκη.
  • «Ο κουρέας της Σεβίλλης» του Ροσίνι, βασισμένος στην ομώνυμη κωμωδία του Μπομαρσέ, σε διασκευή για παιδιά από την Κάρμεν Ρουγγέρη, παρουσιάζεται στο «Ακροπόλ». Παίζουν: Τζένη Φραγκούλη, Νίκος Στεφάνου, Δήμος Φλεμοτόμος, Μιχάλης Κατσούλης, Χρήστος Αμβράζης, Ελένη Ζιώγα, Αρης Σφακιανάκης.
  • «Ο αυτοκράτορας και το αηδόνι» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, στο «Ανοιχτό Θέατρο». Γραμμένο πριν από ενάμιση αιώνα, το παραμύθι του Αντερσεν «Ο αυτοκράτορας και το αηδόνι» συνεχίζει να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους. Διασκευή -χορογραφίες: Δόνη Μιχαηλίδου. Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαηλίδης.
  • «Το Κόκκινο Σκουφί» της Μαριάννας Κάλμπαρη στο Θέατρο «Αργώ», σε σκηνοθεσία Δέσποινας Σιδηροπούλου, εμπνευσμένο από το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περό «Η Κοκκινοσκουφίτσα». Σκίουρος (αφήγηση): Βίκη Λέκκα. Λύκος: Λάμπρος Παπαγεωργίου. Κοκκινοσκουφίτσα: Φωτεινή Μπάνου. Καρακάξα - μαμά - γιαγιά: Μαρία Κάτσενου. Κυνηγός - πρίγκιπας - δέντρο - φίδι: Γιώργος Ντούσης.
  • «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι» από το Θίασο Κύτταρο στο «Γκλόρια», με το μουσικό χαλί του Μίμη Πλέσσα. Κείμενο - σκηνοθεσία: Μάνος Βενιέρης. Παίζουν: Τάσος Κωστής, Μάγδα Τσαγγάνη, Θοδωρής Προκοπίου, Μαρία Μπονίκου, Θόδωρος Ρωμανίδης κ.ά.
  • «Η χώρα των πουλιών» στο «Παιδικό Στέκι» του Εθνικού
    «Η χώρα των πουλιών» στο «Παιδικό Στέκι» του Εθνικού
    «Η Χώρα του Πουλιών» είναι ο τόπος όπου κατοικούν τα ιδανικά και οι ελπίδες. Εκεί όπου το όνειρο και η ουτοπία γίνονται πραγματικότητα. Ο Γιάννης Καλατζόπουλος, διασκεύασε και σκηνοθετεί στο «Παιδικό Στέκι» του Εθνικού Θεάτρου τους αριστοφανικούς «Ορνιθες». Σκηνικά - κοστούμια: Αννα Μαχαιριανάκη. Μουσική: Δημήτρης Λέκκας. Χορογραφία: Ντανιέλ Λομέλ. Παίζουν: Νίκος Δημητράτος, Σωτήρης Τζεβελέκος, Κώστας Δαρλάσης, Μάγια Πολιτάκη, Γιάννης Καλατζόπουλος, Μαρία Πάτσου, Σπύρος Φασιανός, Λίλα Μουτσοπούλου, Σπύρος Κωτσόπουλος, Ανδρέας Βαρούχας κ.ά.
  • Μια ιστορία αγάπης, διαφορετική από τις συνηθισμένες, το «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν ανεβάζει το Θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα». Διασκευή: Μάνος Βενιέρης. Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής. Σκηνικά - κοστούμια: Χάρης Σεπεντζής. Μουσική: Νίκος Τσέκος. Παίζουν: Οδυσσέας Κιόσογλου, Νικηφόρος Ξαφάς, Κώστας Κλάδης, Γιάννης Τσικής κ.ά.
  • Ενα παραμυθένιο ταξίδι στο βυθό της θάλασσας, στο «Κνωσός». Ο «Βιολιστής της θάλασσας» των Στέφαν Τσάνεφ και Γιούρι Στούπελ, βασισμένο στο «Σατκό» του Κόρσακοφ και σε ρώσικο παραμύθι, σε τεχνική σκηνοθεσία μαύρου θεάτρου Λάμπρου Τσάγκα και χορογραφίες Ισίδωρου Σιδέρη. Παίζουν: Γιάννης Κατσάμπας, Μαρία Μαλταμπέ, Τάκης Λιατζιβίρης, Γιάννης Μπίμπης κ.ά.
  • «Τα γουρουνάκια κουμπαράδες» στο «Λαμπέτη»
    «Τα γουρουνάκια κουμπαράδες» στο «Λαμπέτη»
    Υμνος στην αγάπη και την αλληλεγγύη είναι το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Τα γουρουνάκια κουμπαράδες», που θα παρουσιάζει στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Λαμπέτη», η «Πολιτιστική Παρέμβαση». Αξίες όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα, η φιλία, η αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός «ζωγραφίζονται» μπροστά στα μάτια των παιδιών με πολύ ζωντανά χρώματα, καθώς οι «ήρωες» του έργου παθαίνουν, μαθαίνουν και εξελίσσονται. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου. Παίζουν: Μιχαέλα Κοκκινογένη, Αρης Πρωτόπαππας, Ελενα Καμηλάρη, Μαίρη Γαρίτση, Γιώργος Τσαπόγας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
  • Τις «Περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν» σε διασκευή Νανάς Νικολάου, αξίζει να δείτε στο «Νέο Ριάλτο», μια παράσταση από το «Θίασο 81», σε σκηνοθεσία Χρήστου Κελαντώνη και μουσική Νότη Μαυρουδή. Παίζουν: Γιώργος Δρογγίτης, Νίκος Ντούπης, Δημήτρης Μενούνος, Ρένα Ορφανού κ.ά.
  • Στη «Μικρή Πόρτα», «Ο Ελαφοβασιλιάς», της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, συγκινεί μικρούς και μεγάλους. Με τη βοήθεια της Βρετανής σκηνοθέτιδας, ηθοποιού και κινησιολόγου Lilo Baur, ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί το έργο που διασκεύασε ο ίδιος μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου και είναι βασισμένο στο έργο του Κάρλο Γκότσι «Ο βασιλιάς ελάφι». Παίζουν: Κώστας Βασαρδάνης, Αλέξανδρος Κατέχης, Μαρία Κορδώνη, Κατερίνα Λούρη, Μαίρη Λούση, Λαέρτης Μαλκότσης κ.ά.
  • «Ιλιάδα» στο θέατρο «Ορφέας», με τραγούδια σε μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου.
  • Το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο» παρουσιάζει στο «Φούρνο», με όχημά του ένα λαϊκό παραμύθι με παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια. «Ο Ζαχαράκης» είναι ένα παραμύθι από την Ηπειρο, που κατέγραψε η συγγραφέας Ζωή Βαλάση. Θεατρική σιασκευή - σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη. Παίζουν οι μουσικοί: Χαρίτων Χαριτωνίδης (γκάιντα - φλογέρα), Βασίλης Ζιάκας (ακορντεόν). Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Λιοκουκουδάκη, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Ανδριανός Ντούκας, Πέτρος Γιωρκάτζης κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ