Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλίμονο στους ψεύτες...

Μιλώντας προχτές στο Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής στη Λάρισα κι αναφερόμενος στο θέμα του καπνού, ο υπουργός Γεωργίας, Γ. Δρυς, είπε: «Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι για τον καπνό όχι μόνο δεν προκύπτει κατάργηση των επιδοτήσεων, αλλά αντίθετα προκύπτει ρητή δέσμευση της Επιτροπής ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλονται οι σημερινές ενισχύσεις»

Μόλις 24 ώρες νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Τάσος Χανιώτης, αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του Επιτρόπου Γεωργίας της ΕΕ, Φρανς Φίσλερ, έλεγε: «Για τον καπνό η Επιτροπή έχει αποφασίσει να περιορίσει μέχρι την πλήρη αποδέσμευση τις επιδοτήσεις, δίνοντας το χρόνο και την οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς να στραφούν είτε σε άλλες καλλιέργειες, είτε σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες».

Ποιος λέει ψέματα; Προφανώς, ο Γ. Δρυς, διότι αυτός «έχει νόμιμον συμφέρον», καθότι πιστεύει πως με το ψέμα μπορεί να ξεγελάσει τους αγρότες και να υφαρπάσει την ψήφο τους. Πέρασαν όμως οι καιροί που στην ελληνική ύπαιθρο υπήρχε πλήθος αφελών και ευκολόπιστων. Τώρα οι αγρότες αντιλαμβάνονται τα ψέματα κι αλίμονο στους ψεύτες...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ