Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Πόλεμος ΑΕ» αλά ... Γιωργάκη!

Εχουμε μια «μη κυβερνητική οργάνωση» που χρηματοδοτείται από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και που στέλνει Ελληνες μισθοφόρους στο Ιράκ! Αυτό το γεγονός - που το παραδέχτηκε χτες η ίδια η κυβέρνηση - συνιστά «μη συμμετοχή» της Ελλάδας στις εκεί επιχειρήσεις; Ρωτήθηκε ο κ. Χυτήρης και θαυμάστε την απάντησή του:

«Μην τραβάτε το θέμα (...). Η Ελλάδα δε συμμετέχει. Εάν συμμετέχει ένας Ελληνας, ο οποίος ανήκει σε μια τέτοια οργάνωση, γνωρίζετε ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Αλλά, αυτό δε σημαίνει ότι συμμετέχει η Ελλάδα στις επιχειρήσεις στο Ιράκ»!

Καταλάβατε; Η Ελλάδα - επισήμως - δε συμμετέχει. «Ιδιωτικώς», όμως, συμμετέχει! Με χρήματα του ελληνικού λαού! Με κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών! Αλλά και με χρηματοδοτήσεις από εργολάβους και κατασκευαστικές εταιρίες (ΔΙΕΚΑΤ), από εταιρίες κινητής τηλεφωνίας (Vodafone), από τραπεζίτες (Ωμέγα Bank), από εκδότες («Αξία»), από εφοπλιστές (μέσω της Forthnet).

Ολοι αυτοί χρηματοδοτούν τον ...«πόλεμο ΑΕ» (!) στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα!

Οχι επισήμως. Ανεπισήμως! Οχι με το κράτος. Αλλά με τους «ιδιώτες»! Οχι με το στρατό της χώρας. Αλλά με το «στρατό» των μονοπωλίων! Των εργολάβων, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εκδοτών! Ολα αυτά επί Σημίτη. Και επί Καραμανλή. Των δυο ...«καταλληλότερων». Και του Γιωργάκη. Του «διαδόχου». Που χρηματοδοτεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ