Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αυξάνεται το δουλεμπόριο της μερικής απασχόλησης

Κατά 906 αυξάνονται οι θέσεις μερικής απασχόλησης που θα δημιουργηθούν σε περιφέρειες, νομαρχίες και δήμους, σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση της Τριμερούς Επιτροπής Παρακολούθησης. Αυξάνεται έτσι το δουλεμπόριο της ανάγκης για δουλιά, που όπως έδειξε και η έρευνα της MRB, αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τους Ελληνες πολίτες. Τα 5.962 άτομα που θα προσληφθούν από τις αρχές του έτους στους παραπάνω φορείς, είναι η πρώτη φουρνιά των μερικώς απασχολούμενων, οι οποίοι σε ένα χρόνο θα ξαναβρεθούν στην ανεργία, καθώς η σύμβαση έχει διάρκεια ενός έτους. Στόχος της κυβέρνησης είναι προφανώς να μοιράσει μια θέση εργασίας σε δυο και τρεις, δημιουργώντας παράλληλα εργαζόμενους ομήρους μικροκομματικών συμφερόντων, χωρίς ουσιαστικά δικαιώματα. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν, θα πληρώσουν οι ίδιοι, ως δημότες, την ημιθέση εργασίας, αφού οι τομείς στους οποίους απασχολούνται - κυρίως κοινωνικές υπηρεσίες - θα λειτουργήσουν με αυτοχρηματοδότηση, δηλαδή με φόρους προς το δημότη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελική έγκριση της Τριμερούς Επιτροπής Παρακολούθησης, θα προσληφθούν σε υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα: 321 άτομα σε 8 περιφέρειες. 1.309 σε 32 νομαρχίες. 4.332 σε 302 δήμους. Δηλαδή σύνολο 5.962 άτομα. Η αρχική απόφαση της Επιτροπής, στις 2 Δεκέμβρη, έκανε λόγο για 5.056 προσλήψεις.

Αμεσα οι αρμόδιοι φορείς θα προχωρήσουν στην προκήρυξη των θέσεων και υπολογίζεται να έχουν προσληφθεί στις αρχές του νέου έτους. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα προσληφθούν από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που θα παίρνουν εργολαβία διάφορες δουλιές του Δημοσίου. Θα δουλεύουν 20 ώρες τη βδομάδα και χωρίς σταθερό ωράριο.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ