Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΜΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
Η ιστορία του ΚΚΕ είναι η ιστορία του λαού μας!

Δύο νέοι σύντροφοι σηκώνουν στις πλάτες τους μια κοπέλα. Κι αυτή με στεντόρεια φωνή καλωσορίζει στη «γενέθλια γιορτή μας» και αναγγέλλει τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Θέμη Γκιώνη, που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

«Ογδόντα πέντε χρόνια σταθερού, αταλάντευτου, ανυποχώρητου, αλλά και όμορφου αγώνα για το δίκιο της εργατικής τάξης, της φτωχολογιάς και της νεολαίας κλείνει φέτος το κόμμα μας, το ΚΚΕ» τονίζει: «Μέσα από τις σελίδες της Ιστορίας του ΚΚΕ διαπιστώνουμε τον πρωτοπόρο ρόλο των κομμουνιστών, την αναντικατάστατη συμβολή του Κόμματος στην οργάνωση, ανάπτυξη και γιγάντωση των αγώνων του Λαϊκού και του Νεολαιίστικου Κινήματος. Η Ιστορία του ΚΚΕ είναι η Ιστορία του Λαού μας, η ιστορία της ταξικής πάλης στην Ελλάδα.

Η Ιστορία του Κόμματός μας μαρτυρά όσα οι άλλοι θέλουν να κρύψουν. Μαρτυρά, δηλαδή, ότι η Ιστορία ήταν, είναι και θα είναι μια συνεχής πάλη ανάμεσα στην εργατική τάξη και την άρχουσα τάξη. Η πρωτοπορία σ' αυτή την πάλη ήταν, είναι και θα είναι το ΚΚΕ. Γι' αυτό και κάθε προσπάθεια συντριβής του Λαϊκού Κινήματος στοχεύει πρώτα και κύρια την καρδιά του, το ΚΚΕ.

Την Ιστορία του Κόμματος γράφουν οι στρατιές των ηρώων του λαϊκού κινήματος της χώρας μας, οι χιλιάδες των πρωτοπόρων κομμουνιστών. Αυτούς τιμάμε σήμερα. Τους χιλιάδες κομμουνιστές των μεγάλων προπολεμικών αγώνων. Τους αγωνιστές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ηρωικού αγώνα του ΔΣΕ. Τις γενιές που γέμισαν τα ξερονήσια και τις φυλακές.

Αυτοί οι χιλιάδες ήρωες, όλοι τους παιδιά αυτού του τόπου, ήρωες λαϊκοί, άφησαν παρακαταθήκη για το αύριο το αίμα τους και τη ζωή τους.

Αυτοί μας άνοιξαν το δρόμο που όλοι εμείς περπατάμε σήμερα. Το δρόμο που οδηγεί στο Σοσιαλισμό.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να γεννήσει και να οργανώσει τέτοιες και τόσες προσωπικότητες. Ετοιμες να αφιερωθούν στον δίκαιο αγώνα για τη λευτεριά και την πρόοδο, για το Σοσιαλισμό. Μόνο η θεωρία μας δέχεται τον άνθρωπο ως πρωταγωνιστή της Ιστορίας, μόνο τα υψηλά ιδανικά του ΚΚΕ μπορούν να φλογίζουν τις καρδιές από αισιοδοξία.

Τα 85 χρόνια του Κόμματός μας είναι το ισχυρό μας όπλο και ο οδηγός μας στην καθημερινή δράση. Η σιγουριά μας για την τελική νίκη της προόδου ενάντια στην οπισθοδρόμηση, του δίκιου ενάντια στην αδικία, του Σοσιαλισμού ενάντια στη Βαρβαρότητα.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, Φίλοι και φίλες

Ο κόσμος που ζούμε μπορεί ν' αλλάξει και θ' αλλάξει. Αυτό επιβάλλουν τα προβλήματα και οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.

Εμείς, οι νέοι κομμουνιστές, οι Κνίτισσες και οι Κνίτες επιμένουμε στην ανάπτυξη της μαζικής δράσης, θωρακιζόμαστε με την ιδεολογία του Μαρξισμού - Λενινισμού και την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.

Η Οργάνωσή μας δίνει και σήμερα εδώ, στη γιορτή των 85 χρόνων του Κόμματος, υπόσχεση να δυναμώσει και να βαθύνει την επιρροή της μέσα στις νεανικές συνειδήσεις. Συνεχίζουμε πιο επίμονα, με μεγαλύτερο πείσμα και γνώση να κερδίσουμε χιλιάδες νέους με την πολιτική και την ιδεολογία του ΚΚΕ. Με την ομορφιά και τη δυναμική της οργανωμένης πάλης, κατακτώντας νέες θέσεις στην καρδιά της νεολαίας. Μαζί με το Κόμμα μας, στην αντεπίθεση για το μέτωπο της πάλης και της νίκης.

Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός.

Ζήτω τα 85 χρόνια του τιμημένου ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ