Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη

Πρώην πρύτανης και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Οπως το έχω εκφράσει με πολλούς τρόπους τις τελευταίες δεκαετίες, πιστεύω ότι η παρουσία του ΚΚΕ στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό είναι απαραίτητη και πριν, αλλά κυρίως μετά από το 1989. Κι αυτό, επειδή η αλαζονεία της μονοδιάστατης αμερικανικής αυτοκρατορίας, έκτοτε, συνδέθηκε με πολλά δεινά εναντίον της ανθρωπότητας, κάτω από την επιγραφή της «παγκοσμιοποίησης» σε συνδυασμό και με τον άκρατο φιλελευθερισμό. Το ΚΚΕ, με την ευαισθησία του και την επικέντρωσή του στα καθημερινά και ζωτικά προβλήματα του λαού μας, βοηθά στην πλατύτερη συνειδητοποίησή τους.

Τα γενέθλια του ΚΚΕ συμπίπτουν με τη νίκη όλων όσοι αντέδρασαν, από την πρώτη στιγμή, εναντίον αυτού του καταστρεπτικού, για την Ευρώπη, κατασκευάσματος, που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε «ηλίθιο» από επίσημα χείλη, και που τώρα καταποντίζεται. Αναφέρομαι στην ΟΝΕ, και στο Σύμφωνο Σταθερότητας, του οποίου η ανάγκη πιστής εφαρμογής, και στην Ελλάδα, κορύφωσε την ανεργία, τη χαμηλή ανάπτυξη, τους κοινωνικούς αποκλεισμούς και τις κάθε μορφής ανισότητες.

Το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό ελληνικό πολιτικό κόμμα, που από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε στο ανιστόρητο και παρανοϊκό αυτό σχήμα, και όπως αποδεικνύεται είχε, γι' ακόμη μια φορά, απόλυτο δίκαιο. Η άρση της λειτουργίας του, την 25.11.2003 στις Βρυξέλλες, μόνο για τις δύο κραταιές ευρωπαϊκές οικονομίες, που υπήρξαν και οι πρωτεργάτες του, ισοδυναμεί ουσιαστικά με οριστική απόσυρσή του, εφόσον αναγνωρίστηκε επίσημα ότι η συνέχισή του είναι ανέφικτη. Και, βέβαια, σε πείσμα της κερδοσκοπικής ανόδου της τιμής του, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ, είναι ήδη «στον αέρα», εφόσον έχασε το μοναδικό του στήριγμα. Η χώρα μας, όμως, διά στόματος υπουργού Οικονομικών, δήλωσε ότι «εμείς εμμένουμε στην εφαρμογή του». Επιμένουμε, δηλαδή, να μη θέλουμε να «αναπνεύσουμε», και επιθυμούμε να συνεχίσουμε τις θυσίες που συνεπάγεται η εφαρμογή του.

Εύχομαι, λοιπόν, χρόνια πολλά στο ΚΚΕ, και συνέχιση της παρουσίας του και των κοινωνικών του αγώνων. Ας θεωρήσει το θάνατο του Συμφώνου Σταθερότητας, ως δώρο γενεθλίων, αλλά και ως επισφράγιση των αγώνων του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ