Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μαύρο» στην (πρασινο-γάλαζη) «Δεξιά»!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ελεγε προχτές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος: «Υπάρχει από το 1974 αντιπολίτευση που να έχει στηρίξει κυβέρνηση όπως εμείς την κυβέρνηση Σημίτη; Μόνο από το 2000 και μετά η ΝΔ έχει υπερψηφίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ 35 εκτελεστικούς νόμους του Συντάγματος»!

Για το πόσο δίκιο έχει ο κ.Παυλόπουλος, δε χρειάζεται να ρωτήσετε τους Αμερικανούς πεζοναύτες στη Σούδα, που είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με ΝΔ, συνεχίζουν τη «δουλιά» τους απρόσκοπτα. Δε χρειάζεται να ψάξετε στα πρακτικά της Βουλής για να επιβεβαιώσετε ποιοι ψήφισαν μαζί τους τρομονόμους και ποιοι συμφωνούν για το «πάγωμα» των προστίμων στους καταπατητές δασών. Δε χρειάζεται να ρωτήσετε καν τον Λάτση ή τον Βαρδινογιάννη. Ρωτήστε τον ...Σκανδαλίδη. Ακόμα κι αυτός αναγνώρισε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ λέει αλήθεια.

Επομένως; Ενα από τα δύο ισχύει: `Η το ΠΑΣΟΚ είναι «σοσιαλιστικό» και επομένως η ΝΔ είναι κι αυτή ολίγον... «σοσιαλιστική», ή το ΠΑΣΟΚ έχει τόσο πολύ μεταλλαχτεί που η ...«επάρατος» δεν έχει κανένα λόγο να... «συγκυβερνά» αντιπολιτευόμενη...

Τι συμβαίνει, λοιπόν;...

***

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού την Τετάρτη, στη συνέντευξή του στους ξένους ανταποκριτές, έδωσε μια «καθαρή» απάντηση, για το τι συμβαίνει. Ο κ.Σημίτης ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσίασε (με εντυπωσιακό τρόπο) την «ακτινογραφία» της μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ! «Ακτινογραφία», που όσο κι αν η μετέπειτα συζήτηση περιστράφηκε στα περί της «διαδοχής» του, είναι πολύ δύσκολο να «θαμπώσει».

Τι είπε; Και τι δεν είπε! Οτι από το '81 και μετά το κόμμα του έχει «μεταμορφωθεί». Οτι αντί της πολιτικής της «ζήτησης» τώρα υπηρετεί αταλάντευτα την πολιτική της «σταθεροποίησης». Οτι η στάση του ΠΑΣΟΚ έναντι άλλων χωρών «μεταβλήθηκε» σε τέτοιο βαθμό που από το «να φύγουν οι βάσεις» πέρασε στο «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ». Οτι από τα φληναφήματα περί της ιδεολογίας των κοινωνικοποιήσεων κατέληξε πια να κηρύσσει ανοιχτά τη «συνδιαλλαγή» με την αγορά. Αυτά είπε ο κ.Σημίτης!

Αλήθεια, τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν; Υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι έχουμε μπροστά μας μια καραμπινάτη... (πρασινο)Δεξιά, που έχει κιόλας το θράσος να καμώνεται ότι η ομολογία της μετάλλαξής της συνιστά ...«αριστερή υπευθυνότητα»!

***

«

Δεν υπήρξε στην ιστορία της μεταπολίτευσης πιο φιλική κυβέρνηση προς το κεφάλαιο - και δη το μεγάλο κεφάλαιο - από την κυβέρνηση Σημίτη»!

Αυτά δεν τα γράφει ο Τύπος της ...Δεξιάς, όπως αρέσκεται να λέει ο πρωθυπουργός. Το φιλοκυβερνητικό «Βήμα» τα γράφει (27/8/2003).

«Το ΠΑΣΟΚ υπερασπίζεται το μικροαστικό όνειρο των νοικοκυραίων»! Αυτή η δήλωση - «φωτογραφία» της βαθύτατης σκουριάς που πρεσβεύει ένα κόμμα, που αφού καπηλεύτηκε τα πάντα, τώρα αναζητά προεκλογικό σωσίβιο, ανασύροντας την πολιτική ορολογία της πιο καθυστερημένης Δεξιάς που γνώρισε ο τόπος, δεν εκπορεύεται από κάποιον αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ. Λόγια του Πάγκαλου είναι (16/11/2003), του «στρατηγού» της προεκλογικής εκστρατείας της κυβέρνησης!

«Τι διαφορετικό θα έκανε η ΝΔ στον ΟΤΕ;». «Τι διαφορετικό θα έκανε στη ΔΕΗ;». «Τι διαφορετικό θα έκανε στην ΕΥΔΑΠ;». «Τι διαφορετικό θα έκανε στην Εθνική Τράπεζα;»... Αυτά δεν είναι απορίες κάποιου κομμουνιστή βουλευτή που θέλει να «θίξει» το ΠΑΣΟΚ και να το εμφανίσει ίδιο με τη ΝΔ όσον αφορά στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είναι τα λόγια που εκφώνησε από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας, ο Χριστοδουλάκης (!), απευθυνόμενος στη ΝΔ, στην τελευταία, εκτός ημερήσιας διάταξης, συζήτηση για την οικονομία...

***

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ! Και το ομολογούν οι ίδιοι. Αλλά είναι πάλι οι ίδιοι, που με το γνωστό τους... «νέο», «εκσυγχρονιστικό», «αριστερό» και «σοσιαλιστικό» ήθος, ζητούν την ψήφο του λαού για να μη ...γυρίσει η Δεξιά!

Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, ο λαός βρίσκεται μπροστά σε μια προεκλογική περίοδο που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει δεκάδες επιθεωρησιακά νούμερα διεκτραγώδησης της πολιτικής πραγματικότητας που βιώνει ο τόπος: «`Η Κώστας ή ...Κώστας», μας λένε ότι είναι το «δίλημμα»! Και όχι μόνο αυτό, αλλά κάθε Κώστας από τους δυο καμώνεται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι:

Ο ένας, ο Καραμανλής, δηλώνει: «Δεν είμαστε Δεξιά». Ο άλλος, ο Σημίτης, λέει: Λέτε ψέματα ότι δεν είστε Δεξιοί, άρα εκτός από Δεξιοί είστε και «ανεύθυνοι Δεξιοί». Αντίθετα, ο ίδιος και το κόμμα του, μια και το παραδέχονται ότι είναι πρασινο-Δεξιοί (άσχετα τώρα από κείνα τα «αντιδεξιά» μπαλκονίστικα) μπορούν να υπερηφανεύονται στους τραπεζίτες, στους εργολάβους και τους βιομήχανους ότι είναι η «Δεξιά της υπευθυνότητας»! Γιατί, λοιπόν, να μας εναλλάξετε με τους άλλους (γαλαζιο)Δεξιούς, αναρωτήθηκε ο Σημίτης στη συνέντευξή του. Σας προλάβαμε και πριν μας εναλλάξετε εσείς, μεταλλαχτήκαμε μόνοι μας!

***

Το προεκλογικό παραμύθι φυσικά θα συνεχιστεί. Σε κάθε εμφάνιση του πρωθυπουργού, σε κάθε κορδελίτσα που θα κόβει, διεκδικώντας το ...βραβείο του «καταλληλότερου εγκαινιάρχη», θα πετάει και ένα «αντιδεξιό» λογύδριο...

Το έχει ανάγκη. Αλλωστε ηγείται (ή ...«συμμετέχει»;) σε μια κυβέρνηση που (καμία άλλη δεν το τόλμησε ποτέ!) έφτασε να οργανώσει φιέστες για να «γιορτάσει» (!) τα 50 χρόνια από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Κορέα! Εκπροσωπεί το κόμμα που έδωσε τα ελληνικά πετρέλαια στο Λάτση. Που ξεπουλάει τον ΕΟΤ και μαζί τους αιγιαλούς και τα δάση της χώρας μέχρι τα Σπήλαια του Διρού! Που στην «ισχυρή Ελλάδα» του, ξεπέρασαν τους 110 οι νεκροί εργάτες στα εργατικά «ατυχήματα» μέσα στο 2003. Που οι άνεργοι της «Πάλκο» σηματοδοτούν τη χρεοκοπία της πολιτικής του για την «απασχόληση». Πού στο μονόδρομο της ΟΝΕ «του» πάνω από 1 εκατομμύριο μισθωτοί ζουν (;) με 278 ευρώ το μήνα. Αλλά, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, το ΠΑΣΟΚ είναι ...«η Αριστερά της ευθύνης»!

Τύφλα να έχει ο Μπλερ και η Δεξιά του κυνισμού!

***

Ναι, το προεκλογικό παραμύθι θα συνεχιστεί. Το έχουν ανάγκη. Θα φτάσουν, εκτός από τη δημαγωγία, να ανασύρουν ακόμα και ...«βρικόλακες». Είδατε το πάθος του κ.Σημίτη κατά της «ακροδεξιάς»; Είδατε πώς πασχίζει να τη μετατρέψει σε «υπολογίσιμο» εκλογικό μέγεθος; Και ποιος, ε; Αυτός που ανασύρει χουντικά διατάγματα, για να χτυπήσει από τους αγρότες μέχρι τους ...αστυνομικούς! Καμία πρωτοτυπία, θα πείτε. Το ίδιο έκανε και ο Λαλιώτης, όταν στις δημοτικές εκλογές «καρατζαφεροποίησε» την πολιτική ζωή του τόπου. Το ίδιο έκανε και ο Μιτεράν, όταν στα πλαίσια του γαλλικού «δικομματισμού» κατόρθωσε να «λεπενοποιήσει» την πολιτική ζωή της Γαλλίας...

Ναι, λοιπόν, θα δούνε πολλά τα μάτια μας μέχρι τις εκλογές. Και όλα, σε ένα καταλήγουν: «Μαύρο» στην (πρασινο)Δεξιά! «Μαύρο» και στη (γαλάζιο) Δεξιά!


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρθρο 16 και «τι σημαίνει Δεξιά»(2006-11-25 00:00:00.0)
«Αριστερά και δεξιά φούμαρα»!(2004-03-12 00:00:00.0)
Δυο... Δεξιές «μαλώνανε»!(2003-12-05 00:00:00.0)
Οι όψεις της ...«Δεξιάς»(2002-04-25 00:00:00.0)
«Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό...»(2001-05-11 00:00:00.0)
ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΕΙΣ ΔΕΞΙΩΝ ΣΤΑ ...ΔΕΞΙΑ(1999-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ