Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να δώσουμε δύναμη και προοπτική στους αγώνες του λαού

Ολοι και όλες που δώσαμε και δίνουμε το «παρών» στους λαϊκούς αγώνες μέσα από τις γραμμές του Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, διαπιστώνουμε με την πείρα που έχουμε συσσωρεύσει, ότι σήμερα δε φτάνει απλά να κάνεις καλές διαπιστώσεις και να οδηγείσαι σε σωστά συμπεράσματα.

Σήμερα, πιο πολύ από χτες, είναι ανάγκη να δράσουμε σχεδιασμένα και οργανωμένα και να συμβάλουμε σε μια πλατιά και ισχυρή συσπείρωση όλων εκείνων των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων, που δε συμβιβάζονται και δε βολεύονται με την υποταγή και συμμόρφωση στη γραμμή του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ με επιδερμικές και ανώδυνες για την ολιγαρχία του πλούτου αλλαγές. Να δώσουμε δύναμη και προοπτική στους αγώνες του λαού.

Θεωρούμε ως θεμέλιο αυτής της προοπτικής, την ενότητα της εργατικής τάξης και την οικοδόμηση μιας σταθερής και ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας κόντρα στα μονοπώλια, στον ιμπεριαλισμό και στους ανθρώπους τους, μέσα στα Συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα. Είναι η μόνη λύση που μπορεί να αποτελέσει το κλειδί των αλλαγών, για μια πορεία κατακτήσεων και νικών την πλήρη ανατροπή των σημερινών συσχετισμών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Ολοι εμείς, που υπογράφουμε αυτή την έκκληση είμαστε βαθιά πεισμένοι, ότι η αποτελεσματικότητα των λαϊκών αγώνων πάει χέρι- χέρι με την αγωνιστική συσπείρωση, συμπαράταξη και οργάνωση των ριζοσπαστικών δυνάμεων. Με την ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της συνεργασίας του με τις αγωνιζόμενες δυνάμεις. Με την απομάκρυνση από το δόκανο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με την απόρριψη της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού, την καταδίκη της σήψης και του εκμαυλισμού συνειδήσεων που καλλιεργεί η ρουσφετολογία, η εξαγορά, ο πολιτικός, οικονομικός και ιδεολογικός εκβιασμός.

Εχοντας ο καθένας και η καθεμιά μας τη δική του συνεισφορά στο Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα και κουβαλώντας όλοι μας αγωνίες και όνειρα για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση πιστεύουμε ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπορεί να βοηθήσει, ώστε να αλλάξει η κατάσταση και μέσα στο Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα, αλλά και γενικότερα στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Μπροστά λοιπόν στα 85χρονα του ΚΚΕ κάνουμε γνωστή την απόφασή μας να ενεργοποιηθούμε, ούτως ώστε να βρουν δικαίωση οι αγώνες της τάξης μας και οι προσδοκίες του λαού μας. Καλούμε κι άλλα συνδικαλιστικά στελέχη ανεξάρτητα αν ανήκουν ή όχι στο ΚΚΕ, να συστρατευθούν στην όμορφη αυτή προσπάθεια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ