Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντί για ψωμί το... παντεσπάνι

Με το που έγιναν τα εγκαίνια αυξάνονται τα διόδια. Γιατί οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν, εκτός από τη φορολόγησή τους, τους δρόμους, τα γεφύρια και μαζί τις υπερβάσεις, τις ατασθαλίες, τις κακοτεχνίες και το «ράβε ξήλωνε», ώστε να εξυπηρετούνται τα «διαπλεκόμενα».

Αυξάνεται και το ψωμί. Και θα μπορούσε να θυμηθεί κανείς την ιστορική, στην αφέλειά της - φράση της Μαρίας Αντουανέτας - καλά γιατί αυτοί ζητάνε ψωμί. Δεν έχουν παντεσπάνι.

Κατά την ίδια αυτή περίοδο απειλούν τους εργαζόμενους στην «Ολυμπιακή Αεροπορία» με βαριές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, επειδή ζητάνε το δίκιο τους που δεν το ζητιανεύουν, αλλά με το κεφάλι ψηλά το ζητούν.

Ανεβαίνουν οι τιμές, και στις παραμονές των γιορτών, τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και η πίτα τραβούν την ανηφόρα, συμπαρασύροντας είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ρούχα λαϊκής κατανάλωσης και όχι σαν εκείνα που επιδεικνύονται στις πασαρέλες της πρόκλησης φορέματα και εσώρουχα ποικιλμένα με πολύτιμους λίθους, πλέγματα χρυσού, αλλά και βαπτισμένα στη σοκολάτα!

Και τα δάση μας θα εξακολουθήσουν να καταπατούνται επίσημα, μια και η κυβέρνηση αναβάλει για μετά τις εκλογές τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα. Βιαστείτε να χτίσετε, παράνομα, ως τις εκλογές.

Από την άλλη πλευρά, φέρελπις βουλευτής προτείνει εξομοίωση των πτυχίων ξένων πανεπιστημίων που πραγματοποιούν τη δική τους... πνευματική εισβολή, γιατί έτσι επιβάλει η ΕΥΡΩένωση, παρά το δικό μας Σύνταγμα. Και το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου; Θα παραδοθεί στην ώρα του, βεβαιώνει ο αρμόδιος υπουργός, αφού απευθύνει ερωτήσεις στον Ισπανό και στον... εαυτό του!


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ