Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΛΑ ΜΑΡΤΙΝΕΣ
«Θα ξοδέψω και τις έσχατές μου μέρες για την ειρήνη»

Η Νέλα Μαρτίνες, ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης το 1949, για χρόνια μέλος του ΚΚ του Ισημερινού, αγωνίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και των ιθαγενών και ιδρύτρια του Συμβουλίου Ειρήνης του Ισημερινού, 91 ετών σήμερα, παρέστη στο Συνέδριο του ΠΣΕ καταθέτοντας μια πολύ προσωπική, πολύ ανθρώπινη μαρτυρία.

«Ακούγοντάς σας», είπε η Νέλα Μαρτίνες, «σκέφτομαι ότι τα ίδια πράγματα συζητούσαμε όταν ιδρύαμε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, όταν ταξίδευα στο Παρίσι και το Αμστερνταμ. Τότε, αγωνιζόμασταν για να μην παραδοθεί η ατομική βόμβα στα χέρια του ιμπεριαλισμού, ουσιαστικά να διατηρήσουμε τη ζωή πάνω στη Γη. Αυτό που κάναμε ήταν το καθήκον μας. Τιμούσαμε τις υποχρεώσεις μας. Σήμερα, μας επιβεβαιώνετε. Η φωνή του παρελθόντος έρχεται και πάλι να μας στοιχειώσει. Πρέπει και πάλι να κάνουμε το καθήκον μας, να αντισταθούμε στην επίθεση του ιμπεριαλισμού».

Και η Νέλα Μαρτίνες πρόσθεσε: «Με γεμίζει χαρά που ζω για πάνω από 90 χρόνια για να μαρτυρώ ότι αυτός ο αγώνας δε σταματά. Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να το μαρτυρώ. Και σας λέω ότι θα ξοδέψω με χαρά τις τελευταίες μου μέρες γι' αυτόν τον αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ