Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αγροτικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΣΤΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ το αγροτικό εισόδημα κατά 13% και εξασφαλισμένοι οι πόροι για τους Ελληνες αγρότες μέχρι το 2013, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό! Μάλλον δε θα έχουν καταλάβει καλά οι αγρότες, που διαμαρτύρονται όλα αυτά τα χρόνια για τα όσα γίνονται...

* * *

Γιατί, σε τελική ανάλυση, τι μπορεί να ξέρουν αυτοί; Βγάζουν συμπεράσματα απλά από την καθημερινότητά τους και την πραγματικότητα, χωρίς να αντιλαμβάνονται το όραμα του ΠΑΣΟΚ για τη γεωργία.

* * *

Επειδή, δηλαδή, τους κυνηγούν οι τράπεζες, τους κλέβουν οι μεσάζοντες και οι κάθε λογής μεγαλογαιοκτήμονες, τους αφήνουν χωρίς αποζημιώσεις οι αρμόδιοι κρατικοί οργανισμοί και η Ευρωπαϊκή Ενωση θέλει να τους εξαφανίσει, σημαίνει πως δεν πάνε καλά τα πράγματα;

* * *

ΝΟΜΙΜΟΙ από χτες οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ, αφού «πέρασε» το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή και μην πάει το μυαλό σας ούτε στον Σέρλοκ Χολμς, ούτε στον Ηρακλή Πουαρό. Σε άλλα κυκλώματα να πάει, που καμιά σχέση δεν έχουν με αστυνομικά μυστήρια και ίντριγκες...

* * *

Συνδυάστε, μάλιστα, αυτήν τη νομιμοποίηση με τα ήδη νόμιμα γραφεία «σεκιουριτάδων» και ...ανακαλύψτε πως οποιοσδήποτε έχει την οικονομική δυνατότητα μπορεί να δημιουργεί μικρούς στρατούς και μικρές αστυνομίες.

* * *

Οσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προφανώς πάνε περίπατο διά του νόμου και η εικόνα που τείνει να δημιουργηθεί είναι μάλλον εφιαλτική.

* * *

ΤΟ 2004 ΕΙΝΑΙ πιο πιθανό να πάρουν όλα τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων η ...Γουινέα - Μπισάο και το Νεπάλ, παρά να έχει καταρτίσει ο Γιώργος Δρυς δασικούς χάρτες. Και, φυσικά, δεν τον πίστεψε κανείς, όταν υποσχέθηκε πως θα λυθεί το θέμα των αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις.

* * *

Και μιλάμε, φυσικά, για τις βίλες μεγαλοσχημόνων, που φιγουράρουν μέσα στα δάση στα αττικά προάστια και τα προάστια των μεγαλουπόλεων. Δεν εννοούμε να κυνηγάνε δυστυχείς, που το κεφάλι τους ήθελαν να στεγάσουν και όχι να κάνουν ζημιά στο δασικό πλούτο της Ελλάδας.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τους πυρόπληκτους δεν διασφαλίζουν την επιβίωση του λαού στη βόρεια Εύβοια(2021-08-13 00:00:00.0)
Εργαλείο για παραπέρα επιχειρηματική εκμετάλλευση της γης(2021-04-10 00:00:00.0)
Δασικές πυρκαγιές και αντιμετώπιση του προβλήματος(2018-06-09 00:00:00.0)
Αντιδρούν στις ύβρεις Μητσοτάκη(2006-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ