Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι οι Ελληνες πολίτες τού οφείλουμε πολλά

85 χρόνια ΚΚΕ. Μια μεγάλη επέτειος για τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, για κάθε προοδευτικό άνθρωπο αυτού του τόπου. Οκτώ και πλέον δεκαετίες αγώνων, θυσιών, ανείπωτου ηρωισμού! Το ΚΚΕ πάντα παρόν, πάντα μπροστά, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Η ίδια ιστορία του λαϊκού και εργατικού κινήματος, κάθε μικρή ή μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων και του λαού, «ομολογούν» στο διάβα των χρόνων τη συνεισφορά του ΚΚΕ, αποτέλεσαν άλλωστε την «απόδοση» και δικών του, γενναιόδωρων, «καταθέσεων».

Με αφορμή τον εορτασμό των 85 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ απευθυνθήκαμε σε προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής και πνευματικής ζωής του τόπου, για να μας δώσουν μια δική τους γνώμη, εκτίμηση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΚΚΕ. Και το έπραξαν με προθυμία, άλλωστε είναι ελάχιστοι, και μάλλον ως εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, εκείνοι που δεν αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά του ΚΚΕ σε όλους τους τομείς από τη μέρα της ίδρυσής του έως σήμερα.

Η δημοσιοποίηση τέτοιων δηλώσεων άρχισε από την περασμένη Κυριακή, οπότε και φιλοξενήσαμε τις δηλώσεις των Γιάννη Βαβούρα, πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου, Μιχάλη Βαρδάνη, Αντιστρατήγου ε.α., προέδρου ΣΦΕΑ 1967 - 1974, Αντώνη Κακαρά, αρχιπλοιάρχου Π.Ν. Ε.Α.,Θέμου Στοφορόπουλου, πρέσβη επί τιμή, Θύμιου Καρακατσάνη, ηθοποιού, σκηνοθέτη, Χάρρυ Κλυνν, ηθοποιού, σκηνοθέτη, συγγραφέα, Γιώργη Βαρλάμου, ζωγράφου, χαράχτη, Διονύση Τσακνή, τραγουδοποιού, Δημήτρη Μητροπάνου, τραγουδιστή, Σταμάτη Κραουνάκη, συνθέτη, Γιάννη Βόγλη, ηθοποιού και Ηλία Ανδριόπουλου, συνθέτη. Στο χτεσινό φύλλο της εφημερίδας δημοσιεύτηκαν οι δηλώσεις των Δημήτρη Αλευρομάγειρου, αντιστρατήγου ε.α. και επίτιμου Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, Ελένης Βοΐσκου συγγραφέα, Φίλιππου Σοφιανού ηθοποιού, Ντίνου Καρύδη ηθοποιού.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ